hoito

Nyt kun puhutaan vanhusten huonosta kohtelusta se on ihan kamalaa.
Mutta miten on näillä kehitysvammaisilla jotka ei osaa pitää puoliaan eikä tuoda esille jos kokee huonoa kohtelua. He voi olla levottomia ja ahdistuneita .
Onko vielä että rajoitetaan, lukitaan ovia eikä ymmärretä asukasta vaan alistetaan ja siten lisätään ahdistusta kun ei ole aikaa eikä osata. Iäkkäämmillä ei ole omaisia jotka pitäisi puolia.

Kyllä minä vaan osaan pitää puoliani vaikka kehitysvammainen olenkin. Tosin mun vamman aste on niin lievä etä ymmärrän asiat ja osaan pitää puoliani.
Erinomainen asia että osaat pitää puoliasi.
Mutta entäs he jotka ei osaa vaan oireilevat, levottomuudella kun tms. ei toivotulla tavalla kun heitä ei ymmärretä. ja saavat ehkä huonoa kohtelua.
Puhuuko asumispaikoissa toiset jotka ymmärtää heidän puolestaan.
Moi kevät ja kiitos kehusta.
Juu ei kaiki tosiaan osaa puoliaan pitää muistan kun aikoinaan yli 10 vuotta siten asuin asuntolassa niin siellä oli tilapäis hoidossa eräs nainen joka ilmeisesti oli keskiasteisesti kehitysvammainen ja kerran hän sai raivo kohtauksen ja ei tykänny olla sielä asuntolasa niin eikös heti soitettu ambulanssi ja vietiin hoitoon,olisin halunnu auttaa häntä mutta en voinut.Nykyään olen jo pitkään asunut itsenäisesti.

Vastaa viestiin