Istukka näytteen tuloksia odotellessa

Oliskos jollain neuvoja että miten selviän tästä ajasta kun joudun odottamaan istukka näytteen tuloksia?

Minulle itselläni on translokaatio, eli kromosomit 45XX, t(15,21) mikä tarkoittaa sitä että lapsella on suurempi riski sairastaa Down syndroomaa.

Istukkanäyte otettiin kolme päivää sitten ja loppu viikosta voi odottaa tuloksia ja soittavat jos on jotain poikkeavaa. Tänään on siis torstain ja loppuviikoksi lasken sen. Pelkään kokoajan että puhelin soi. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Ei vielä, mutta mahdollisesti tulee, JOS uskallamme yrittää ja JOS vielä tulen raskaaksi. Vaatii voimia ja rohkeutta eikä minulle vielä niitä ole niin paljon, että kestäisin tuollaisen piinaavan odotusajan. Mikä teillä on riskisuhde eli kuinka suuri todennäköisyys saada huonoja tuloksia? Voimia ja jaksamista toivotan suurella sydämellä!!!
Reilu kaksi vuotta sitten minun puhelimeni soi. Lapsivesipunktiossa oli löytynyt 21trisomia. Pystyn vieläkin muistamaan ne piinaavat viikot, jolloin odotin tuloksia. Rakkaus lapseen kasvoi noina viikkoina niin syväksi, ettemme edes harkinneet keskeytystä.

Niin se on, että elämä kantaa. Tulevana viikonloppuna vietämme 2-vuotis syntymäpäivää ja olen kiitollinen jokaisesta päivästä. Kiitollinen olen myös lapsesta, joka teki perheestämme erityisen.

En tiedä, että onko sinun puhelimesi soinut vai odotatko edelleen. Olet ajatuksissani.
Puhelin ei soinut, vain satuin soittamaan perinnöllisyysklinikalle ihan muissa asioissa ja samalla hetkellä faxista tunki vastaustulokset. Sikiöllä on normaalit kromosomit ja kaikki on siis hyvin. Aurinkoista kesää kaikille :) <3
Moi.itse jäin sikiöineni noin vuosi sitten poikkeavien seerumiarvojen vuoksi. Riskiluvuksi saatiin 1:150.Pitkän ja vaikean pohdiskelun jälkeen päätimme miehen kanssa, että lisä'tutkimuksia ei tehdä. Rakenneultrassakin sikiön reisiluu on lyhyt ja hän vaikutti muutenkin kovin paljon pienemmältä kuin muut lapsemme. Nyt meillä kuitenkin tuhisee ihana terve poika, joka olisi meille yhtä rakas myös kehitysvammaisena, mutta jonka terveydestä olen todella onnellinen ja kiitollinen.
Raskausaika oli todella huolestuttava, pelottavakin, mutta siitä huolimatta edelleen valitsisin näin.

Vastaa viestiin