kela ja kelan kuntoutus

Mitä nyt en ymmärrä?

Kela siirti vaikeasti liikuntavammaisen cp-oire ja lievä kehitysvammaisen lapseni kelan kuntoutuksen rahaliikenteen edunvalvojalle.
kelan päätöksessä lukee. että en saa puuttua kuntoutukseen millään lailla.ja hakemuksen laittaminen kuukuu rahaliikenteen edunvalvojalle.

edunvalvoja ei ole elettäkään tehnyt kuntoutuksen toteuttamiseksi. joten loppuen lopuksi kun, uusi hakemus kelalle saapui kela teki hylkäävän päätöksen, joten 21v kelan kuntoutukseen kuulunut lapsi menetti kokonaan kelan kuntoutuksen.
kuntoutusta on ollut 2kertaa viikko.8 kerta ,kk ,21v.
kunta teki oman päätöksen 1k jumpaa kk eli 12 vuodessa. päätöksessä ei ole lupaa käyttää matkoihin taxia. korso-martinlaakso ja takaisin.

mulla oli vain ehto että, kun rahaliikenteen edunvalvoja nyt valvoo niin kuntoutus siirtyy kodista pois.
eli niin kauvon kun minä sitä valvoin kuntoutus tapahtu kotona. tai kuntoutus laitoksessa.
kelan päätöksessä lukee että minä en saa puuttua kuntoutukseen . niin eihän rahaliikenteen edunvalvoja joka on ulkopuolinen voi määrätä kuntoutusta toisen yksityis kotiin.
oli sit minkälainen virkamies tahansa.
eli en saa omaishoidon tukea ,kun en ole edes hakenut ,enkä hae.
olen lapsen oma äiti. ja hoidan 24h tyttöä kotona. ei ole päivätoiminassa.
jumppari on yksityinen yrittäjä jolla on toimintaa varten toimitilat.
nyt kun kunta teki päätöksen niin he velvoittavat mun maksamaan taxi matkat kun en huoli heidän määräyken mukaista kuntoutusta meidän omaan kotiin.
kelan alkuperäisen päätöksen on tehnyt kelan lakimies johon en lain mukaan voinut hakea valituslupaa. koska asia oli siirretty viranomaisen haltuun.
Nyt minä olen kunnan mukaan syylistynyt laiminlyöntii koska lapseni kuntoutus ei ole toteutunut heidän määräysten mukaan 1,5 vuoden aikana ollenkaan. ja kun meidän kotiin vantaan kehitysvammahuolto ja kuntoutus puoli on määrännyt jumpat. Voiko nyt joku selventää mihin rikokseen olen syylistynyt.
en saa jumpaan puuttua niin eihän sitä voi viranomaiset määrätä yksityis kotiin.
on muuten kivaa asua vantaalla.

Vastaa viestiin