kesäksi toimintaa

Hei!

Onko teillä kokemuksia kehitysvammaisten lastenne kesäleireistä? Onko lapsenne ollut tyytyväinen, oletteko turvallisin mielin laittaneet lapsen leirille? Kuka leirejä järjestää, mistä voisi kysyä (lapsi Uudeltamaalta)? Tai onko sinulla muita vinkkejä kouluikäisen keharilapsen kesään?

Minun lapseni ovat olleet Kehitysvammatuki 57 leireillä
ja olen ollut tosi tyytyväinen ja lapset myös.
En kyllä muista, minkä ikäisinä he alkoivat
käydä leireillä, ehkä n. 10-vuotiaina.
He ovat nyt aikuisia ja käyvät
kesä- ja hiihtolomaleireillä. Leirille mennessä
on hyvä olla kokemusta yöpymisestä pois kotoa.
Ohjelmassa on mm liikuntaa, karaokea, pelejä,
kavereiden kanssa oleskelua, askartelua.
Hei!
Hain ekaa kertaa pojalle leiripaikkaa(9v.), en tiedä kyllä pääeekö sinne. Riippuu varmaan missä päin Suomea asutte, mutta hain paikkaa uudenmaan vammaispalvelusäätiöstä Kajalohjalta. Sain kyllä myös koulun kautta esitteen, missä leirejä oli mm.Kiljavalla myös keh.vammaisille lapsille. Netin kautta saa tietoa ja jos teillä on palveluohjaaja, niin varmaan sitäkin kautta saa tietoa leireistä.
Meillä on neiti (12v) ollut monena vuotena Kiljavalla ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Lisätietoa löytyy täältä: http://www.leiri.fi/ .
Leirillä on kehitysvammaisilla oma ryhmänsä, joka asuu teltoissa ja elää sellaista perus leirielämää...

tv Sirpa
Hei!

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö järjestää myös kehitysvammaisille lapsille ja aikuisille teema- ja harrastekursseja. Toiminta on valtakunnallista eli kursseille voi hakea kauempaakin, jos saa matkat järjestymään.

Lisätietoa löytyy sivulta www.kvps.fi ja etusivulla on linkki tapahtumakalenteri 2008. Kalenterista löytyy paljon muutakin, mitä säätiö järjestää - sivulta 17 alkaen on tietoa noista kursseista.

Meidän oma tytär, nyt jo aikuinen neiti, oli kesäkursseilla varmaan lähes kymmenenä kesänä erityishuoltopiirin kustantamana ja omavastuumaksu jäi hyvin pieneksi. Neiti sai uusia elämyksiä sekä kavereita ja pystyi harjoitella itsenäistymistä.
Olen ollut monesti kesäleirille ja talvileireillä

Vastaa viestiin