Keskenmenoko?

Olen ensiodottaja ja olen huolissani, olenko saanut keskenmenon pari päivää sitten olin hyvin kipeä, erityisesti hartiat olivat niin kipeät, etten ollut saada puseroa ylleni. Nukahdin yliuupuneena useaan kertaan ja nukuin pitkään. Oloni nyt parempi, mutta ei hyvä - kuten tähän asti -vieläkään. Alavatsassa vain lievää kuukaustismaista kipua, mutta muuten heikko olo. Voiko keskenmeno olla mahdollinen, kun mitään vuotoa ei kuitenkaan ole tullut?

Kyllä minusta keskenmenon selvin merkki on verinen vuoto, joten jos sitä ei ollut, niin voit olla rauhassa. Totaalinen väsymys kuuluu alkuraskauteen eikä siitä tarvitse olla huolissaan, jos kuitenkin asia painaa mieltäsi, voit jutella siitä neuvolassa. Jokatapauksessa kannattaa tarkastuttaa hemoglobiini varmuuden vuoksi.
Hyvää jatkoa sinulle!
Keskenmenoon ei välttämättä aina liity verenvuoto (esim. keskeytyneet keskenmenot), mutta en usko, että kuvailemasi oireet viittaisi keskenmenoon. Moni nainen on etenkin raskauden alussa todella väsynyt, se on normaali raskausoire. Tietenkin hemoglobiini ja verenpaineet on hyvä tarkastaa ja niin ne tullaan neuvolassa tekemäänkin. Myös kuukautismaset kivut on alkuraskaudessa yleisiä ja voivat olla aika koviakin ilman, että tarvitsee säikähtää.

Onnellista odotusta!
Huoli keveni, ilmeisesti kaikki siis hyvin. Kiitos teille!

Vastaa viestiin