keskittymisvaikeuksia-potkut?

Hei,

Minulla vaikea tilanne töissä, olen tehnyt viime aikoina paljon virheitä ja keskittyminen ollut hankalaa. Lapsi valvottaa öisin, olen kertonut työnantajalle kodin tilanteesta. Olen joutunut jo 2 kertaa puhutteluun virheiden takia ja minua on moitittu virherekrytoinniksi.En ole edes itse tajunnut väsymystäni ja keskittymiskyvun puutetta olemmassa olevankaan, ennen palutteita. Pelottaa, mitä minulle on tapahtunut, kuinka pääni on niin hatara enkä enäää selviä tehtävistäni. Onko teillä muilla erityislasten vanhemmilla ollut vastaavia ongelmia ja kuinka olette niistä selvinneet? Pelkään saavani kohta potkut!
Sain sairaslomaa, koska viime viikolla sain kehitysvamma diagnoosin pojallemme ja olen ihan surusta sekaisin.Samana päivänä, kun ilmoitin sairasloman alkaneen, minun työni on laitettu hakuun työkkärin sivuille!!!!Onko minulla minkäänlaisia oikeuksia tässä tilanteessa vai joudunko työhön palattuani opettamaan uudelle työntekijälle hommat ja jäädä itse pois (minulla määräaikainen sopimus, nyt haettavan työntekijän työsuhde kestäisi pitempään kuinomani..).Kaiken muun lisäksi vielä tämä... kaikki kaaatuu nyt päälle!!!

Tervehdys Ossinäiti

Ensinnäkin on hyvä asia, että olet huomannut hakea sairauslomaa, ihan itsesi ja jaksamisesi kannalta. Näyttää siltä, että lyhyellä aikavälillä Sinulle on tapahtunut monta henkisesti kuormittavaa asiaa.

En tunne alasi työehtosopimusta, ymmärrykseni mukaan määräaikaisen työsopimuksen irtisanomiseen pitää olla erittäin pätevä syy eikä tietääkseni sairausloman aikana voitaisi irtisanoa. Onko sinulla mahdollisuus ottaa yhteyttä liittosi luottamusmieheen? Toinen vaihtoehto on ottaa yhteys alueesi työsuojelupiiriin, josta saat tietoa/apua tilanteeseesi. Työsuojelupiiri palvelee juuri tälläisissa tilanteissa, mikäli et mahdollisest kuuluisi liittoon. Työsuojelupiiri on neutraali/puolueeton toimija, joka neuvoo mm. työsuhdetta koskevissa asioissa toisaalta työntekijöitä ja toisaalta myös työnantajia. Googlettamalla löydät lähimmän työsuojelupiirin yhteystiedot.

Yllättävässä tilanteessa, varsinkin jos Sinulla on tunne, että työnantaja ei ole tyytyväinen tehtävistä selviytymiseen, voi tehdä hätiköityjä ratkaisuja: esim. irtisanoutua itse työstä ennen määräajan umpeutumista. Vaikka tilanne olisi hankala, neuvoisin harkitsemaan ensin. Tällä hetkellä Sinulla on lääkärintodistus sairauslomastasi. Mikäli sairausloman tarve vielä jatkuisi voitko neuvotella lääkärisi kanssa siitä, että hän ottaisi todistuksessa laajemmin kantaa tilanteeseesi l. esim. toteaisi tämän hetkisen perhetilanteesi henkisesti niin kuormittavaksi, ettet selviydy tehtävistäsi.

Mikäli työsuhteesi päättyisi joko sinun itsesi irtisanoutumiseen tai niin, että työnantaja irtisanoisi sinut oikeus työttömyysturvaan käsitelään työtoimatoimistossa. Sinulle annetaan selvityspyyntö, jossa sinua pyydetään selvittämään omalta kannaltasi miksi työsuhteesi päätyi sovittua aikaisemmin. Liitä lääkärinlausunto selvityspyynnön liitteeksi, sillä voi olla vaikutusta työttömyysturvasi alkamiseen.

Tämä em. on jossittelua, tässä vaiheessahan sinulla on edelleen työsuhde. Mielenrauhasi kannalta ehdotan kuitenkin yhteydenottoa työsuojelupiiriin.

Oletko ollut yhteydessä asuinkuntasi vammaisneuvolaan tai vastaavaan toimijaan? Tuntuu siltä, että Sinulle voisi olla nyt apua ammatti-ihmisistä, jotka voisivat auttaa ja tukea tässä uudessa elämäntilanteessa. Onko mahdollisuutta vertaistukeen? Toivon, ettet nyt sairauslomallakaan jää yksin ajatuksiesi ja mielenmyllerryksen kanssa. Usein eri alojen toimijat eivät välttämättä huomaa tarjota apua, jollei sitä itse pyydä.

Voin kuvitella, miten työtilanne huolestuttaa Sinua. Mielestäni ensisijainen asia on kuitenkin oma terveytesi ja jaksamisesi. Voimahalaus Sinulle!

Mikäs ikäinen teidän Ossi on? Meillä todettu Pepillä kehitysvamma vasta 5-vuotiaana ja kehitysviivästymää alettiin tutkia vasta 4-vuotiaana (neuvolan ja päiväkodin mielestä ei lapsessa mitään vikaa, äidin mielestä kyllä...). Itse jäin heti diagnoosin saatuamme sairaslomalle; esimies itse ehdotti, koska mistään ei tullut mitään. Minulla meni vuosi kun työstin asiaa ja nyt kahden vuoden jälkeen kaikki ok. Tosin tuntuu,että olisi mukava saada tukea käyttäytymisongelmissa yms. mutta sitä ei tunnu löytyvän mistään..
Hei!

Samoja tuntemuksia on täälläkin äiti käymässä läpi! Meidän 5-v tyttömme sai pari vkoa sitten kehitysvamma-diagnoosin ja se kyllä muutti kovasti elämämme suuntaa ja ajatuksia tulevasta ja ihan nykyhetkestäkin. Ossinäidille haluankin kiitokseni tällä palstalla välittää, olen lukenut viestejäsi toisessa ketjussa myös. Tuntemuksemme ovat kyllä hyvin samanlaiset!
jaksamista sinulle.

Pepin äiti, meillä myös vielä 5-v neuvolassa olivat sitä mieltä, että ihan normaali 5-v.... vaikka kerroin kaikista haasteistamme ja lisaksi tyttömme ei puhu lainkaan, niin silti kaikki kunnossa, neuvolan mielestä. Onneksi sain tyttömme puheterapeutin avulla lisätutkimuksiin. Olisi minulle kyllä paljon pienempikin dg riittänyt...

Olen nyt siinä vaiheessa että en ole oikeastaan valmis vielä kuulemaan sukulaisten ym päivittelyjä siitä miten dg ei voisi olla totta ja millekä spesialistille pitäisi mennä ja mitä nyt pitäisi tehdä.. pitää vaan ihan oman perheen kesken pohtia ja sisäistää tämä asia. Suurkiitos teille kun saan jakaa ajatuksiani teidän kanssanne!

Vastaa viestiin