Kuinka pian sektion jälkeen voi yrittää raskaaksi

Hei,
synnytin kehitysvamman takia kuolleen lapsen sektiolla. Tiedättekö, kuinka kauan on odotettava ennen kuin voi yrittää uutta raskautta? Raskaaksi tuleminenkin kun meillä kesti aika kauan, niin en haluaisi kauhean pitkään odottaa.

Hei Minna,

Itselleni tehtiin kaksi sektiota vuosina 98 ja 99. Tulin raskaaksi noin 4 kk ensimmäisen sektion jälkeen. Emme käyttäneet ehkäisyä.

Minulle ei sairaalan taholta kerrottu minkäänlaisista esteistä yrittää raskaaksi tuloa nopeastikin sektion jälkeen.Toki raskaaksi tuloon ja sen yrittämiseen vaikuttaa varmaankin vaikuttaa mieliala, kuukautiskierron kohta, oma kunto sektion jälkeen,ja moni muu asia.

Toivon aurinkoista kevään jatkoa ja onnea matkaan!

Hanne
Siis yksi vuosi olisi lääkäreiden suosittelema aika. Mutta hyvin on menneet myös ne raskaudet, jotka saavat alkunsa ennen sitä. Kohtu toipuu nopeasti sektiosta. Leikkaushaavakin kyllä, mutta saattaa vaivata jos raskaus alkaa nopeasti leikkauksen jälkeen. Tuo vuoden maaginen raja perustunee enemmänkin koko elimistön toipumisaikaan, joka sekin siis päätelty lääketieteellisesti. Ja jos luonto on kuitenkin toista mieltä, niin ei kait se aikaisempi raskaaksituleminen ole haitaksi?
Voimia teille ja onnea matkaan.
Tuo helpotti. Kun ehkäisyn poisjättäminen ei tunnetusti ole vielä mikään takuu siitä, että tulen heti raskaaksi. Lääkäri varotteli, että uusi lapsi ei korvaa tätä. Hänen on ehkä vaikea tietää, miten valtavasti kuolleeseenkin lapseen kiintyy kun sitä sylissään pitää. Kyllä siitä lapsesta tulee yksilö juuri siinä sylissä.
Minna
Olen lääkärin taholta saanut itse henkilökohtaisen ohjeen, että kahdet kuukautiset olisi hyvä ainakin olla ennen uutta yritystä, näin elimistö saa palautumisaikaa ja nähdään, että kaikki on kunnossa siltä osin. Paras olisi, jos kuukautiset alkaisivat ilman lääkitystä, itsestään, vaikkakin pidemmänkin odottelun jälkeenkin.
Itse synnytin sektiolla 9/05 ja kysyin lääkäriltä ko. asiaa. Hän sanoi, että "Kysy keneltä kysyt, niin aina saat eri vastauksen". Vuodesta kahteen on se "keskitie". Eikä kohtu kuulema ota uutta asukkia, ellei ole valmis. Tiedä sitten siitä.

Näin kerrottiin minulle :)

Vastaa viestiin