Kysely vanhemmille...

...Joiden lapsella on gastrostooma. Teen opinnäytetyönä gastrostooman hoito-ohjeet Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin Kuntayhtymälle. Työ sisältää keskeiset tietot ( ihonhoito, letkutus ym) sekä napin/letkun vaihto-ohjeet powerPoint-tiedostona.

Hoito-ohjeiden tarkoitus on toimia uusien työntekijöiden perehdytysmateriaalina sekä opiskelijanohjaajien apuna opiskelijan ohjaamisessa.

Toivon, että hoito-ohjeíden sisältö vastaisi myös vanhempien tarvetta. Vastaamalla lyhyehköön kyselyyn sähköpostitse, autat minua muodostaan työni sisällön siten, että työntekijöiden valmius vastata myös venhempia askarruttaviin asioihin kasvaa !

Ota minuun yhteyttä sähköpostitse, niin saat kyselylomakkeen itsellesi. Vastaukset 31.01.2008 mennessä ! Mikäli tunnet/tiedät henkilön, joka kyselystä saattaisi innostua; ohjaathan viestini hänen luettavaksi.

Yst.Terv. Outi Tuominen, sairaanhoitaja opiskelija (hoitotyö)
Turun ammattikorkeakoulu,
Salon toimipiste
outi.a.tuominen@students.turkuamk.fi


Kysymykset:
************************************************************

1. Oletko lapsen äiti, isä joku muu?

2. Miksi lapsellesi on laitettu gastrostooma ?

3. Minkä ikäisenä lapsellesi laitettiin gastrostooma ?

4. Miten teidät perehdytettiin, kun lapselleni päädyttiin laittamaan gastrostooma, saitteko käyttöönne esim. kirjallista materiaalia?

5. Jos ette kokeneet ohjauksen olleen riittävää, mitä olisitte toivoneet lisää?

6. Mitä olisit halunnut tietää? Voit esittää vastauksesi myös kysymysmuodossa, esim. ”Kauanko letkuttamisen tulee kestää?”

7. Kertokaa niistä kotona eteenne tulleista tilanteista, joissa huomasitte, ettei teillä ole asiasta riittävästi tietoa tai tunsitte olonne epävarmaksi? Tilanteet voivat olla hyvinkin arkisia tai liittyä gastrostooman hoitoon, letkutukseen, irtoamiseen jne.

8. Vaihdatko itse lapsellesi gastrostooma letkun/napin?

9. Mikäli et vaihda, osaatko kertoa miksi?

10. Mikäli lapsellasi oli ensi alkuun nenämahaletku, osaatko verrata näitä keskenään esim. edut ja haitat kotihoidossa?


Kiittäen, Outi Tuominen

Vastaa viestiin