Kysta sikiökaudella ja puheenkehityksen hidastuma?

Eli voivatko nämä asiat liittyä toisiinsa? Rakenneultrassa pojalla näkyi parikin kystaa ja sikiöntutkimuslaitokselta vastattiin, että ovat vaarattomia ja häipyvät. Nyt poika on reilu 2v. eikä puhetta tule juuri lainkaan. Muutamia kunnon sanoja ja omakeksimiä juttuja, kummallista pulputusta. Vielähän hän on pieni mutta selvästi lapsi kärsii kun muut eivät ymmärrä mitä hän tarkoittaa ja turhautuu.

Itse vasta odotan lasta, jolla oli 1 cm kysta päässä. Mutta 3 erikoislääkäriä (joista yksi Bruno, johon luotan =), niin sanoivat että kystalla ei ole mitään yhteyttä lapsen tulevaan kehitykseen, älykkyyteen tms. Kannattaa myös googlettaa aiheesta englanninkielisillä sivuilla, aiheesta on valtavasti tietoa, jopa oma sivusto.
Tietääkseni on vielä täysin normaalia, että puhe viipyy 2-vuotiaalla. Itse aloin puhua vasta 3-vuotiaana, mutta kielellinen kehitykseni on ollut normaalia, olen verbaalisesti lahjakas ja päädyin yliopistoon kieliä opiskelemaan.
Poika on nyt 3 v 2 kk ja saimme diagnoosin F 80.1 puheentuottamisen häiriö. Lisäksi kromosomitesteissä näkyi jotain ja perinnöllisyyslääkäri halusi tutkia tarkemmin. Parin viikon päästä selviää mistä on kyse.
Itse epäilin jo alusta alkaen, että jotain on vialla...
Yhä lääkärit sanovat, että kystat ovat vaarattomia. Onko todella näin? Kuka asiaa on tutkinut? Onko näitä lapsia tutkittu/seulottu syntymän jälkeen? Enpä usko..
Tieto tuli, että 4. ja 9. kromosomiparien pitkistä käsivarsista oli osaset vaihtaneet paikkaa mutta tämä translokaatio on tasapainossa. Isältä löytyi samanlainen muutos. Nyt miettivät liittyisikö kuitenkin nämä seikat toisiinsa vaikka alunperin sanottiin, ettei edes translokaatio aiheuta mitään muutoksia.
paikka lisä haluusi v44 koti vaikkab asi

Vastaa viestiin