Laaja-alainen oppimisvaikeus

Hei! Onko kenelläkään kokemusta laaja-alaisesta oppimisvaikeudesta, joilla peruskoulu on sujunut normaalin opetuksen mukaisesti ilman vaikeuksia. Ainoastaan matematiikassa ja hahmotusta vaativissa tehtävissä on ollut vaikeuksia. Tyttäreni sai ADHD:n lisäksi tämän diagnoosin psykologin testin perusteella. Peruskouluaikana ei koskaan ole herännyt huolta oppimisesta. On pysynyt normaalin opetuksen perässä ja arvosanat ovat olleet hyviä. Tällä hetkellä tytär on lukiossa. Olen todella hämmästynyt, jotta esim. koulunkäyntiä ei ole otettu huomioon tässä diagnoosissa ja mielestäni aika heppoisin perustein on tämä diagnoosi saatu. Lääkäri oli myös sitä mieltä, että kannattaisi miettiä myös lukio-opintojen jatkoa.

Hei,
Laaja-alaiset oppimisvaikeudet voivat ilmenevät hyvin yksilöllisesti erilaisina oppimisen haasteina eri ikäkausina. Kun haasteita ilmenee, erityisen tuen tarve opetuksessa on monesti tarpeellista. Tuen tarve voi myös vähentyä tai muuttua iän myötä.

Diagnoosilla ei ole mitään sen kummempaa merkitystä nuoren elämässä kuin se "avaa" tien tukipalveluihin. Joskus diagnoosi voi tuntua siltä, että se leimaa koko ihmisen. Silloin asiasta on varmasti ihan hyvä puhua terveydenhuollon henkilön kanssa. Siihen on vaikea ottaa kantaa, onko diagnoosi annettu liian heppoisin perusteluin - onhan se mahollista.

On hienoa, että tyttäresi on menestynyt koulussa. Mikään diagnoosi ei ole este lukio-opinnoille jos oppimistehtävistä voi suoriutua.

Vastaa viestiin