Lapsen reuma yms. taudit

Hei!

Millaiset oireet ovat lasten reumassa yms samantyyppisissä taudeissa? Tytöllämme, vajaa 2v., epäillään reumaa tai vastaavaa. Polvi on turvonnut. Verikokeita on vielä tulossa, mutta osa on jo selvillä. Lasko eli senkka on koholla. Hb oli myös alarajoilla. Onko kenelläkään ollut vastaavaa? Lääkärin aika on vasta muutaman viikon kuluttua. Siihen asti toivotaan parasta, mutta pelottaa...

Hei!
Meillä on 13-vuotiaalla pojalla todettu lasten reuma hänen ollessaan noin kahdeksan vuotias. Oireena oli tuolloin oikean käden ranteen jäykistyminen ja kipu. Lääkärissä ja magneettikuvien jälkeen dignoosi varmistui. Ranteen pienissä luissa oli tulehdusta, joka oli jatkunut yli puoli vuotta. Tämän lisäksi pojalla on vuosien varrella ollut pari kertaa varpaissa tulehdusta (=kipua ja vähän turvotusta).


Lasten reuman hoito on tänä päivänä erittäin hyvää ja tehokasta, eikä sitä voi verrata aikuisten reumasairauksiin. Meidän poikamme on saanut elää aivan tavallista elämää koko ajan; ainoastaan liikuntatunneilla ei ole saanut roikkua eikä varata rajusti käteen. Hänen kohdallaan hoito on tuottanut tulolsia, vaikka me vanhemmat välillä olimme menettää uskomme koko hommaan. Lääkärit ovat olleet hyviä ja asiansa osaavia sekä muutenkin koko reuman hoito on ollut kokonaisvaltaista perhe huomioiden.

Toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää tutkimuksia odotellessanne sekä myöhemminkin! Olisi mukava kuulla kuulumisianne myöhemminkin.

Terveisin, Katariina
Kiitos nopeasta vastauksestasi Katariina! En muistanut mainita, että jalka on myös jäykkä, varsinkin nukkumisen jälkeen, vetää sitä perässään kuin se olisi puujalka. Hetken liikuttuaan se alkaa vähän helpottaa. Hankalaa on kun tyttö ei puhu eli ei tiedä onko kuinka kipeä. Toivon tosiaan, että tuo ei olisi reumaa, mutta pahalta näyttää.

Onneksi kerroit, että reuma on hyvin hoidettavissa, helpotti vähän. Kerron kuulumisia sitten kun saamme jotain tietää. Terveiset myös sinulle!
Katariinalle! Lupasin laittaa kuulumisia. Valitettavasti meillä tuli reumadiagnoosi jokin aika sitten. Reumaa löytyi useammasta nivelestä. Ties kuinka kauan oli jo ollut. Monet lääkkeet ja kuntoutus aloitettiin heti, eli asia on hoidossa. Kyllä yhdessäkin diagnoosissa (keva)olisi ollut kestämistä, mutta aina ei voi voittaa...
Hei!
Kiitos viestistäsi! Oletkin varmaan jo saanut paljon tietoa lasten reumasta ja sen hoidosta. Kannattaa myös tarkistuttaa lapsen hoitotuki kohdalleen, ellette jo ole sitä tehneetkin.

Arkeahan se uusi diagnoosi taas muuttaa; kun muutenkin tekemistä lapsen kanssa riittää siellä kotona. Nyt on huolehdittava lääkityksestä, pistoksista, jumpasta...ja muista arjen askareista entiseen malliin. Toivon sinulle jaksamista ja voimia iloita myös arjen pienistä onnea tuovista asioista; että näkisit myös ne.

Meidän perheessä elellään jo toivottavasti voiton puolella tuon reuman suhteen. En kuitenkaan ole liian toiveikas, vaan jalat tukevsti maan pinnalla; uskon tähän hetkeen ja nautin siitä. Ehkä aloitamme purkamaan viimeisenkin lääkkeen ensi keväällä, mutta katsotaan nyt. Mukava tilanne siis tällä hetkellä.

Aurinkoa arkeen! Terveisin, Katariina

Vastaa viestiin