lasta kiusataan

Ideoita ongelman ratkaisuun.
Lapseni on lievästi kehitysvammainen 12v poika, joka kulkee ítsenäisesti leikkimään 200m päähän puistoon.
Nyt on alkanut viimeisen vuoden aikana tulemaan lapselta kommennttia pahat pojat kiusaa.
Ajattelin lapsen olevan herkkä vain kaikelle sanomiselle, mutta tänään joku poika on estänyt lapseni pääsyn leikkipuistosta, heittänyt lumipalloilla, antanut lumipesun, kaatanut lumihankeen, poski punaisena ja naarmuilla tuli kotiin.
Menin lapseni kanssa tapahtumapaikalle ja kiitos tuoreen lumen, mylläkkän jäljet siellä ovat.
Mutta lapsi ei osaa kertoa kuka tämä poika on, missä asuu, kiertelin aikamme lähialueilla, mutta poikaa ei löytynyt.

Voin kuvitella miltä pojasta tuntuu ja äitinä on tietysti kova huoli. Mitä jos menisit joku kerta poikasi kanssa leikkipuistoon yhdessä, niin ehkä kiusaaja saattaa olla siellä. Tuollaista ei pidä missään nimessä sallia ja jos ei kiusaaja usko, niin sanot, että otat yhteyttä hänen vanhempiinsa. Toivottavasti asia selviää ja vastaavaa ei tapahdu.
Tuli itse ilmoittautumaan ja pyytämään anteeksi, on 14 vuotias poika. Kerroin myös lapsen äidille tapahtumasta, mutta hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että poikani on huutanut hänelle ilkeyksiä ja hyökännyt hänen lapsen päälle. Hänen lapsensa ei hyökkää toisten kimppuun aiheetta.
Tämä äiti ei tunne lastani ollenkaan (minut kylläkin) ja oli kyllä niin soopaa tekstiä.
Oma lapseni ei osaa edes kunnolla puhua, saatikka solvata toisia ja kavereina hänellä ei ole laisinkaan poikia, koska pelkää heidän villimpää menoa. Ja puistossa välttelee aina isompia lapsia, joten kyllä aika iso mielenhäiriö on saanut olla.
No, mutta sehän on hyvä, että asia ratkesi näin. Pojalla oli vielä omatunto jäljellä...
Tätä sitä itsekin pelkää, miten oma pieni pärjää maailmassa ( nyt 7 vuotta ). Nytkin ns terveet yrittää kiusata, eikä toinen vielä edes ymmärrä sitä. Tätä se on, sydän syrjällään olemista loppu elämä?
jos sun lapsi on kehitys vammainen ja pahat pojat kiusavaat sinun poikaa niin sano niille että ei saa kiusata sinun poikaasi se ei ole musta yhtän kivaa että sun poikaa kiusatan voi harmi että et tiedä missä nämä kiusaajat pojat asuvat toivoo sanna
moi
Mulla on sama ongelma, vaikka olen jo 41-v nainen. Mua on kiusattu lähes kaikkialla ekaluokan puolestavälistä alkaen, jolloin mun ADHD diagnosioitiin. (onpas hankala sana....) Lähes kaikki sen ajan koululaiset ja nykyäänkin vaan kiusaavat ja huutelevat ties mitä roskaa. Kiusaamista ei saada millään ilveellä loppumaan, ellei siihen puututa ajoissa. Oma äitini ei tehnyt asialle yhtään mitään koskaan, ei edes nyt. En vain ymmärrä, miksei tähän asiaan viitsitä puuttua eduskunnassa. Että säätäisivät lain, että missään koulussa ei saa kiusata ketään minkään takia. Ja ne, jotka kiusaa siitäkin huolimatta, ne erotetaan heti ja kokonaan, ja ne joutuvat itse tarkkailuluokalle lopuksi kouluaikaansa.

Vastaa viestiin