Levoton ja aggressiivinen lapsi

Hei

Kirjoitan nyt tänne, kun en tiedä mitä tekisin.

Mistä apua ja minne asumaan ERITTÄIN levoton, aggressiivinen keva/aut lapsi? Kaikkea on jo kokeiltu; ohjaus, johdonmukainen kasvatusmenetelmä pienestä pitäen, lähes kaikki markkinoilla olevat lääkkeet yhdessä ja erikseen. Lapsi muuttui levottomaksi pari vuotta sitten ja tilanne huononee koko ajan. Ei pysy HETKEÄKÄÄN paikallaan, juoksentelee, huutaa ja nauraa lähes koko valveillaoloajan ellei satu syömään. Viime aikoina on esiintynyt aggressiivisuutta tuntemattomiakin kohtaan. Ongelmana on se, että kotikunnan alueella ja 150 km säteellä ei ole lainkaan laitospaikkoja ja muualle Suomeen on usean kuukauden jono pitkälle kuntoutus/tutkimusjaksollekin, saati vakituiseen asumiseen. Yliopistosairaalaa ei alueella ole ja läheistä on jo kysytty paikkaa, vastaus aina sama - ei ole. Sossutantat levittelevät käsiään ja sanovat " kun ei ole niin ei ole."

Vaikka tässä muuten itse tuettuna jaksaisikin, huoli lapsen tilanteesta on valtava, eikä hänen kanssaan pärjää kotona, koska tarvitsee tauotta ohjausta ja vaikka ohjaakin, ulkoilu ei onnistu, koska lapsi on väkivaltainen muita ohikulkijoitakin kohtaan.

Laitoksia ajetaan alas, mutta minne väkivaltaiset kehitysvammaiset sijoitetaan? Vai pidetäänkö heitä sitten jatkossa kotona lukkojen takana loppuelämänsä ajan? Tuntuu hirveältä lähettää lapsi jonnekin 300-500 km päähän asumaan, kun lähempänä ei ole sopivia laitospaikkoja.

Masentaa ja ahdistaa tämä tilanne.

Onko kysessä minkä ikäinen lapsi? Mistä päin suomea olette? Oletko selvittänyt yksityiset hoitolaitokset, mihin kunta myös useasti antaa maksusitomuksen?
Kiitos vastauksesta. Alueella ei ole edes yksityisiä laitoksia. Hieman kauempana olisi mutta siellä ei ole vapaita paikkoja, ei edes väliaikaishoitoon.

Lapsi on tällä hetkellä sairaalassa, tulevaisuus pelottaa. Hän on jo kouluikäinen.
Hei,
tiedän tunteen. Olen samassa veneessä.Minulla on 13v. tyttö joka on vaikeasti kehitysvammainen ja autistisia piirteitä.
Hän oli 10v asti vauhdikas ja pitelemätön, mutta aivan yhtäkkiä alkoi itsensä satuttaminen ja kohta myös agressiivisyys joka kohdistui hoitajiin ja perheenjäseniin.Välillä hän on aivan muissa maailmoissa ja huutaa yhtäjaksoisesti ja silloin vaikuttaa että hänellä on kovia kipuja.Välillä ne ovat kohtauksenomaisia.Yöt voi mennä täysin nukkumatta.Syytä ei ole löytynyt ja hänen vointi mennyt alas kuin lehmänhäntä.Välillä tulee hyvä jakso, joka voi kestää päivästä muutamaan viikkoon.Meillä lapsi on täysin puhumaton joten hän ei voi kertoa tuntemuksistaan mitään.
Muutama asia kannattaa tutkia, on takaisinvirtaus eli GER joka aiheuttaa polttelua,tulehdusta ja kipua ja myös ruokatorvessa ja toinen juttu on hampaat.Kehitysvammainen henkilö ei aina osaa kohdistaa kipua, joten olo tuntuu yleisestiottaen pahalta ja riehuminen ja levottomuus voi olla ainoita oireita.
Meillä tilanne meni niin pahaksi että kotona hoitaminen kävi mahdottomaksi ja tyttö on nyt ollut laitoksessa marraskuusta lähtien.Laitokset puretaan, joten niitä ei ole kovin tarjolla.Sinun kannattaa ottaa hoitavaan lääkäriin yhteyttä ja kertoa tilanne ja miettiä yhdessä sosiaalihoitajan kanssa mitä tässä tilanteessa olisi viisain ratkaisu.Se että lapsi joutuu tässä vaiheessa hoitokotiin on järjettömän surullista, kun olisi toivonut hänen saavan kasvaa vanhemmaksi omassa kotona. Näin ei käynyt.
Olemme päivittäin hänen hoidossa mukana,silti mikään ei ole samanlaista kuin ennen.Olen kuitenkin kiitollinen että hänelle järjestyi paikka, koska tosiasia on, että emme enää pärjänneet yötäpäivää sitä menoa.Lapsi on kotiutunut paikkaan hyvin, enemmän tässä on itsensä kanssa että sopeutuisi nykytilanteeseen.
Näitä lapsia jotka ovat tässä tilanteessa ei ole kovin paljon ja siksi sopivia vakihoitopaikkojakaan ei ole alle 18v lapsille kovin paljon.Toivon että saisit pikaisti apua.Älä tulevaisuutta pelkää.Kaikki järjestyy ajan kanssa.
t.Kevät
Hei!
Minulla on se kokemus sos, työntekijöiden ym asiantuntijoiden kans asioinnista, että sitkeästi pitää vaatia!
Ei kukaan VOI jaksaa olemattoman vähäisellä nukkumisella, ei mitenkään. Vaadit kuntoutusjaksoa, missä tahansa kohtuullisen matkan päässä! Lääkärille tarkoin kerrot oireet ja taas, vaadit tutkimuksia, hammastarkastusta ja sopivaa lääkitystä, joka ei välttämättä heti löydy, mutta se juuri on yksi kuntoutusjakson tehtävä.

Vastaa viestiin