Lievä äyllinen

Hei, itselläni luultavasti tulee, aika neurologille kehitysvammapoliklinikalle psykologi teetti kognitiiviset testit ja paljastui lievä älyllinen kehitysvamma enemmän oppimiseen, liittyvää arjessa pärjään, normaalisti niin mitä itse poliklinikalla tapahtuu muuta kuin diagnoosi? Onko mahdollista että ehdottavat eläkettä/kuntoutusta jos kuntoutusta niin millaista? Niin ja ikää 24v.

Diagnoosi siellä annetaan ja halutesasi voit saada oman kuntasi kautta kehitysvammapuolen palveluita esim työtoimintaa. Työkeskus toimintaa en suositele koska sielä ruoka maksaa enemmän kuin työosuus raha. Ehkä voit joskus päästä avotöihin jossa saa rahaa keskimäärin 6 -12 euroa päivältä ja ateria maksuja ei ole.
Olen tällä hetkellä työmarkkinatuella onko diagnoosilla mahdollisuutta eläkettä hakea/ ehdottavatko sitä kun diagnoosi kumminkin rajaa työnhakua ei pysty tekemään kaikkea
On f.70 diagnoosilla mahdollisuus saada eläke. Kyllä ne sitä varmaankin ehdottaa.
Eläkkeen voi jättää myös lepäämään, jos kykenee tekemään jonkinlaista työtä. On myös mahdollista tehdä työtä eläkeläisenäkin, kunhan työstä maksettu raha ei ylitä tiettyä summaa, joka voisi vaikuttaa eläkkeeseen. Kannattaa kysyä kehitysvammapoliklinikalla ollessa kaikesta sinua askarruttavista asioista.
Kaippa sekin yksilöllistä mitä ehdottavat esim eläkettä jos? outoa että kognitiivisilla vaikeuksilla saisi eläkkeen

Vastaa viestiin