Lievästä kehitysvammaisuudesta

minä haluaisin tietää onko täällä ketään lievästi kehitysvammaista joka ei oo saanut .Selvyyttä omaan sairauteensa? Haluaisin kuulla muiden mielipiteitä onko sama lievä vammaisuus kuinka laaja alue.

Hei itselläni on poika joka on nyt 10 vuotta.Hänelle annettiin esikouluun lähtiessä pidenetty oppivelvollisuus ja doagnoosi oli laaja alainen neurologinen toiminnan häiriö.No sitten koulukontrollissa psykolgi teki tunnin täitä pikani kanssa ja eihän siitä tullut mitään.Poika sai diagnoosin kehitysvammainen.Itse pidän ditä lievänä sillä poika on päällisin puolin aivan kuin sen ikäiset ns.normi lapset.Asia jossa hänellä ongelmia on että ei oosaa kirjoittaa eikä lukea.Hän aloitti koulun mukautetussa erityisluokassa ja oli siellä 2 vuotta mutta ei siitä mitään tullut kun ei ymmärtännyt kynä ja kulu tehtäviä nyt haän on toista vuotta ns.eha-luokassa.koulun käynti sujuu nyt ongelmitta mutta ei sujunnut silloin mukautetussa luokassa.Opettaja oli sitä mieltä että käyttäytymis ongelmat johtuivat koska ei pysynnyt mukana opinnoissa.Nyt ensiviikolla tulee psykologi koululle hiukan testaamaan kun opettaja sanoi että pojallani on visuaalinen muisti niin hyvä että yleensä sellaiset oppilaat oppii lukemaan ja kirjoittamaan.
Hei!

Meillä on lievästi keh.vammainen 12-vuotias poika, joka sai keh.vamma diagnoosin 5-vuotiaana. On käynyt alusta asti EHA1 luokkaa ja mukavasti on mennyt. Poika on päällisin puolin OK ja osaa lukea ja kirjoittaa. Ainut asia on sosiaalinen puoli, jossa on ikäistään lapsellisempi.Myöskin puheen ja tarkkaavaisuuden kanssa on ollut ongelmia. Meillä ei ole koskaan saatu selvyyttä, että mistä keh.vammaisuus johtuu, vaikka testejä on tehty ja lähisuvussa ei ole samanlaista. En enää kuitenkaan mieti asiaa, vaan mennään vuosi kerrallaan. Nyt menee jo aika mukavasti.

Vastaa viestiin