Lievästi älyllisesti kehitysvammainen

Onko kuinka yleistä muilla Lievästi älyllisesti kehitysvammaisilla samat asiat, jotka ovat minulla. Oletteko muut Lievästi älyllisesti kehitysvammaiset joissakin asioissa liian viisaita? Onko teillä muilla Lievästi älyllisesti kehitysvammaisilla kirjaimellinen tulkinta puheessa ja kirjoittamalla kirjaimellinen tulkinta on itselläni esim kirjoitan oikeilla sanoilla diagnoosi nimet enkä halua käyttää mitään Meikäläiset sanaa ja piste. Onko teillä hämmästyttävän hyvä numero muisti eli muistatte puhelin numerot päästä ilman että on kännykkään laitettu tai paperille ylös? Onko muilla Lievästi älyllisesti kehitysvammaisilla kaveri/seurustelu suhteen muodostaminen sama kuin minulla esimerkiksi et ole heti kenenkään uuden ihmisen kanssa kaverin kun tulee työkeskukseen tai asuntolaan?

Kehitysvammaisiakin on laidasta laitaan siinä missä vammattomiakin. Kehitysvammaisilla henkilöillä voi olla myös lahjakkuusprofiileissa vaihtelua.

Minä tunnen lähipiiristä kehitysvammaisen, joka osaalaittaa digilaitteet käyttökuntoon ilman ohjeita. Soitti jopa asiakaspalveluum pelikonsoliin liittyen ja ratkaisi ongelmat. Toisaalta tuttu ei sitten osaa laskea pieniä laskutoimituksia.

Vastaa viestiin