Millaisia oireita lapsillanne oli 2,5-vuotiaana?

Meillä tutkimukset alkamassa lapsemme osalta. Poika on nyt 2v7kk vanha. Tähän asti kehitys on ollut iänmukaista, esim. kävelemään lähti 10kk iässä ja motoriikka muutenkin hyvää (potkii palloa, tasapainoilee taitavasti). Puhe ei vain tule. 9kk iässä sanoi selvästi äiti ja isi, sitten kävelyn tullessa sanat jäi eivätkä vieläkään ole tulleet. Nyt sanoo ihan muutaman sanan. Lisäksi hänellä on selkeästi vaikea ymmärtää kaksiosaisia käskyjä (esim. hae pallo pöydän alta). Hänellä on myös käsien heiluttelua eli kun innostuu jostain asiasta, hän heiluttaa voimakkaasti kumpaakin kättä kuin lähtisi lentämään. Tätä on ollut 6kk iästä asti ja sitä edelleen tulee useita kertoja päivässä.

Mulla mieleen tulee AGU-tauti tai FaX-tauti. Miten teidän näitä tauteja sairastavat lapsenne ovat 2,5v iässä käyttäytyneet? Onko motoriikka ollut ikätasoista?

frax ei kyllä ole mikään tauti vaan oireryhmä...meillä ainankin on ja on aina ollut käsien heiluttelua 4 vuotiaalla frax pojallamme.
Agussa motoriikka yleensä on kömpelöä, kaatuilua. Tietysti yksilöllistä vaihtelua on. Puheenkehitys on yleensä melko hidasta. Kertomasi perusteella en silti usko ainakaan agua olevan. Itselläni on 2 agu-lasta. Meilläkin ollut aivan pienestä tuota käsien heiluttelua. Sairausiahan on todella paljon. Voi olla jotain muutakin. Voimia odotteluun!

Vastaa viestiin