miten eroon lievästä masennuksesta

Hei!

Kaipaisin teidän vertaisten vinkkejä siihen, miten "omin konstein" ja mahdollisimman "luonnonmukaisesti" voisi päästä eroon lievästä masennuksesta? Kehitysvammaisen lapsen äitinä esim. pitkäaikainen terapia ei käytännön syistä tule kyseeseen enkä haluaisi myös aloittaa mitään masennuslääkitystä, koska se arki on jokatapauksessa "pyöritettävä". Kiitos jo etukäteen!

Hei!

Minua auttoi tietoinen "rytmissä pysyminen" ts. arkirutiinin noudattaminen, riittävä yöuni ja ennen kaikkea fyysisestä kunnosta huolehtiminen. En omalla kohdalla tarkoita mitään himorääkkiä vaan säännöllisiä kävelylenkkejä. Ajattelin, että ihminen joka liikkuu ei masentuisi niin helposti verrattyna siihen, jos olisin jumittunut neljän seinän sisälle.

Minua auttoi kyllä myös se, että palasin työelämään normaalin äitiysloman jälkeen ja lapseni aloitti päivähoidon. Elämääsäni työ tasapainottaa aika-ajoin raskastakin kotielämää ja kotielämä tasapainottaa niin ikään vaativaa työelämää.

Näin vuosien jäleen muistan myös, että puhuminenkin auttoi. Toivottavasti sinun lähipiiristäsi löytyy riittäväsi kuuntelevia korvia, joille purkaa sydäntään.

Oletko ajatellut, että myös lyhytkestoinen terapia voisi auttaa? Joskus riittää, että saa vaikka muutamankin kerran jutella ammatti-ihmiselle. Voisit saada uusia näkökulmia elämäntilanteeseesi esim. ratkaisukeskeisen terapian avulla.

Pienien arjen onnenhetkien huomioiminen auttoi minua myös: esim. lapsen hyvin nukuttu yö, auringon kajo pilvenreunan takaa,soitto ystävälle, oravan juoksu pihan poikki tai joku muu ihan arkipäiväinen juttu, joka tuo hyvää mieltä kunhan sen vain huomaa.

Toivon sinulle uusia polkuja pois alakulosta. Toivon myös, että muistat hakea ja hyväkyt ulkopuolista apua jos omat keinot eivät riittäisi.

Aurinkoista syksyä sinulle!
Hei!

Minullekin riittävä unen saanti on ollut ihan ehdoton, sillä väsyneenä maailma tuntuu harmaammalta.

Yksi, mitä Syystuuli ei maininnut, oli hakeutuminen sellaisiin tilanteisiin, joissa arki unohtuu totaalisesti edes pieniksi hetkiksi. Uusia huimia kokemuksia päin siis! Tai hellittelyä tavalla tai toisella.

Hei,
Säännöllinen päivärytmi. Koittaa jaksaa pitää itsestä huolta, niin ettei unohda niitä tuttuja asioita mitä ennen on tehnyt. Jos on tykännyt pukeutua kivasti, niin jatkaa samaan malliin, samaten hiuksista ja ulkonäöstä huolehtiminen. Ulkoilu, ulkoilu ja ulkoilu.Menee sellaisiin paikkoihin missä on muitakin, esim.uimahalliin,jumppaan tai kuntosalille.
Hemmottelee itseään muullakin kuin suklaalla ja herkuilla, sillä liikakilot lisäävät masennusta.
Koittaa olla murehtimatta huomista vaikka se siellä häämöttääkin.
Riittävä lepo ja terveellinen ruoka.
Keskustella jonkun läheisen ihmisen kanssa pahasta olostaan ja tunteistaan.
Uskoa itseensä ja siihen että kyllä tästä selvitään.
Et ole yksin tässä tilanteessa,sinulla on paljon kohtalotovereita.
Nauttii jokaisesta hyvästä päivästä ja hetkestä.
Eikä mieti yhtään mitään jos herää yöllä tai ei ainakaan niitä kurjimpia asioita, koska yöllä kaikki näyttää niin surkealta.

Tsemppiä ja aurinkoisia päiviä

Voimahalein
Jana

Vastaa viestiin