Miten jaksaa keskeytyksen jälkeen?

Lapsen vaikean vammaisuuden takia (down) jouduimme keskeyttämään raskauden rv25. Aikaa siitä on kulunut noin puoli vuotta. Raskasta aikaa ja syyllisyys painaa. Onneksi perheessämme on pieni terve poika. Mutta elämänilo on minulta kadonnut.

Raskauden päätyttyä minulle on noussut valtava huoli omasta, ja muun perheen terveydestä. Löydän itsestä mitä milloinkin sairauksia ja pelkään kuollakseni... Mieleni päällä makaa tumma varjo, ja en osaa nauttia elämästä. Ennen olin hyvin iloinen ja elämän myönteinen, nyt olen aivan toisenlainen.

Kuinka muut tämän kokeneet ovat päässeet asiasta yli ja onko muilla ollut huolta omasta ja muun perheen terveydestä? Mitä olette tehneet, jotta elämä jatkuisi?

-surullinen äiti-

Hae hyvä ihminen ammattiapua! Neuvolasta, lääkäristä, mistä tahansa! Sinulla on poika joka varmasti tarvitsee sinua, äitiä, eikä sinun varjoasi!

T: Kehitysvammaisen pienen miehen isi
Eihän raskautta voi keskeyttää enään rv 24 jälkeen lain mukaan. Mistä siis oli kyse? Jos olet synnyttänyt lapsen 24 viikon jälkeen, niin kyseessä on ollut niin vakava tilanne, että mietin, mikä. Oikein paljon voimia sinulle! yritä löytää keskusteluapua!
http://enkelinkosketus.net/foorumi/

Sieltä löytyy paljon tukea. Kovasti voimia koko perheellesi!
Hieman hytkähdytti: "Lapsen vaikean vammaisuuden takia". Onko down vaikeavammaisuus? Oliko sikiöllä vakavia rakennepoikkeamia joka johti keskeytykseen?

T. Terveen downlapsen äiti.
Kyllä Down lasketaan jo vaikeaksi vammaisuudeksi, jolloin on oikeus keskeytykseen. Nuo viikot kyllä yleensä menee niin,että ennen rv 24 täytyy tehdä keskeytys Suomen lain mukaan.
MIKÄ SITTEN ON NORMAALIA.jos oikein kaikkia tutkittais niin kyllä sieltä rupeais löytymään dg jos ei muuta niin persoonallisuus häiriöitä esim narsistista piirrettä.

Onnellinen omasta rakkaasta lapsesta joka päivä päivältä tuo uutta ja uutta iloa sitä aitoa
Down -lapsia on kovasti erilaisia oman kokemukseni perusteella ja samoin Down -sikiöillä on erilaisia selviytymismahdollisuuksia. Osalla Down -sikiöistä on Downin lisäksi niin paha sydänvika, että raju turvotus tekee elämän kohdun ulkopuolella mahdottomaksi. Tällöinkin keskeytyssyynä on kuitenkin Downin syndrooma eikä sydänvika vaikka sydänvikahan sen kuollettavan turvotuksen on aiheuttanut. Mutta Down on taas vaikuttanut siihen, että sikiöllä on myös tuo sydänvika. Yleensä seulonnoissa löytyvät nimenomaan ne Down -sikiöt, lapsenalut, joilla asiat eivät ole kovin hyvin ja jotka eivät olisi näitä edellä mainittuja terveitä Down -lapsia. Tämä siksi, että seulontahan ei löydä suoraan Downia vaan Downiin mahdollisesti liittyvät terveydelliset lisäongelmat, jotka hälyttävät seulassa.

Vastaa viestiin