Miten onnistuu kunnonkohotus?

Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä, miten kehitys- ja liikuntavammaisen lapsen hoidon ohella voisi alkaa hoitaa myös omaa kuntoaan? Eli liikunnan pitäisi olla tavalla tai toisella hyötyliikuntaa, koska lapselle ei pystytä järjestämään ulkopuolista hoitajaa. Lenkkeily pyörätuolia työntäen on tällä hetkellä ainut juttu, mitä itse olen soveltanut oman ("rapa")kuntoni kohotusyrityksissä. Mutta entäs esim. jonkinlainen jumppa vammaisen lapsen kanssa yhdessä...löytyisiköhän jostain vinkkejä/ohjeita?? Tai onku joku keksinyt jotain muita kivoja juttuja, joita voisi harrastaa yhdessä vammaisen lapsen kanssa ja samalla hyötyä itsekin? Nosteluiden ja oman selänhuollon kannalta punttisalilla käyminen olisi tosi tarpeellista, mutta ne käytännönjärjestelyt vaan tahtoo olla sen verran työläitä, ettei energia oikein riitä....
Joka tapauksessa hauskaa ja aurinkoista vappua kaikille!

Oletko kokeillut vesijumppaa? Sehän olisi sinulle itsellesi hyvä ja monipuolinen. Meillä poika myös liikunta- ja kehitysvammainen, mutta kävelytettäessä ottaa askelia, joten suht helppo on uimahallissakin käydä. Kyllähän se varmaan vaatii toisenkin henkilön mukana olemista, mutta eihän toisen tarvitse uida, vaan voi tulla avustajaksi. Ota mies matkaan kaveriksi!:)
Kerrankin aurinkoista vappua!
Et kirjoita, missä asut, mutta tuli mieleeni, että usein kuntosalien yhteyteen on järjestetty lastenhoito tavalla tai toisella. Suostuisivatkohan hoitajat katsomaan myös sinun lastasi, jos rohkaisisit mielesi ja kysyisit asiaa?
Toisaalta olisihan sitä mukava päästä liikenteeseen yksinkin... Onko sinulla omaishoidon lomat kunnossa? Tai esim. mahdollisuus tukihenkilöön, joka katsoisi lastasi pari tuntia kerrallaan, niin että kerkiäisit salille rauhassa piipahtamaan.
Hei,
Olen Arjan kanssa samoilla linjoilla. Mikäli lapsesi pystyy kannattelemaan päätään ( ja iho kestää ), voisi aivan ihana yhteinen urheilumuoto olla uiminen.

Tätä harrastan oman kehitysvammaisen vintiöni kanssa. Pojalla on kellukkeet selässä ja käsivarsissa. Pienempänä hänellä oli sellainen "uimaan opettelu-liivi", joka oli kuin pelastusliivit, mutta puhallettava. Ehkä pelastusliivit sopisi Sinunkin lapselle? Uidessa sitten on itsellä juoksuvyö.

Meillä tosin on lähellä sellainen uimahalli, jossa on iso lämmin allas ( +30) ja vesi yltää itsellä lähes kaulaan saakka syvimmällä puolella, joten siinä pystyy vesijuoksemaan.
Myös lapsen koosta riippuu voisiko esimerkiksi pyöräily onnistua? Onhan olemassa sellaisia "peräkärryjä" joihin lapsen saa turvavöillä kiinni ja kuomu päälle.

Aurinkoista vappua ja kesän odotusta!
Meillä kohotetaan kuntoa tv 2:lta tulevien jumppaohjelmien kanssa sekä dvd:ltä pilates jumppaa tehdään "yhdessä" 3-vuotiaan kehitysvammaisen kanssa. Ei se aina kovin suju, mutta jotain hyötyä silti siitä luultavasti on.. Myös pyöräily sujuu kun tyttö toistaiseksi mahtuu vauvan turvaistuimeen. Ja se onkin tytön mielestä tosi hauskaa!
Ihan vinkkinä kannattaa ottaa yhteyttä Tampereella "pääpaikkaansa" pitävään Malikeen: http://www.kvtl.fi/malike/ , siellä on paljon tietoa ja taitoa kaikkeen mahdolliseen liikuntaan yhdessä vammaisen kanssa ja samalla löytyy varmasti mielekäs kunnonkohotuslajikin. Heillä on toimipisteitä ympäri suomen, koulutettuja ihmisiä ja tapahtumia :) Liikunnanriemua kaikille!
Ei kannata säikähtää apuvälineiden hintoja; kannattaa käydä tutustumassa välineisiin monet ovat hyvinkin helppoja itse valmistaa...vaatii vaan hiukan hulluutta, mielikuvitusta ja kädentaitoja. Ehkä suvustasi tai lähipiiristäsi löytyy myös joku joka voi auttaa tekemään liikunnanapuvälineitä: esim hitsaustaitoinen henkilö.

Vastaa viestiin