Niskaturvotus ja nesterakkulat kaulalla

Np-ultrassa löytyi sikiöltä niskaturvotusta 3,5-4,0 mm ja lisäksi kaulalta molemmilta puolilta pienehköt nesterakkulat. Sikiö vastasi kooltaan viikkoja ja liikkui ihan normaalisti kohdussa, jalat ja kädet siis todistettavasti "toimivat" . Istukkatutkimuksessa käyty ja tuloksia odotellaan hermostuneina... miten tässä käy.

Lääkäreiltä on saanut niin ympäripyöreetä vastausta etten enää tiedä mitä ajatella. Yksi lääkäri (ensimmäinen joka oli ultrauksessa mukana) sanoi todella negatiivisia asioita, sikiö kuolee todennäköisesti kohtuun ennen rv20 eikä noilla arvoilla voi tulla tervettä lasta tuskin edes synnytykseen asti päästään.
Toinen perinnöllisyyslääkäri antoi hieman valoa, että noin pieniä nesterakkuloita on alkanut näkymään kun ultralaitteet on kehittyneet, eikä ollut huolissaan. Niskäturvotuksesta antoi kaikki vaihtoehdot...
Toinen ultrannut lääkäri, (sai tuon pienemmän turvotuksen) ei sitten taas ruvennut arvailemaan suuntaan eikä toiseen, sanoi vaan että mahdollisuudet ovat laidasta laitaan.
Rakkuloista ei oikein ole saatu minkäänlaista vastausta mitä voivat olla, imusolmukehäiriö... vaikuttaa verenkiertoon... viittaa sydänvikaan... nuo nyt tuli mieleen.

Onko jollain kokemusta samanlaisesta tilanteesta?
Kannaattaako vielä pitää toivoa yllä vai luovuttaa tämän raskauden suhteen?

Lukijoilla ei ole ollut samanlaista tilannetta, mutta voit lukea Neuvontapalstan kysymyksiä ja vastauksia vastaavista tilanteista. Kokeile käyttää hakua hakusanoilla. Ja jos haluat, voit myös verkon kautta kysyä tätä asiaa lääkäriltä samaisella Neuvontapalstalla: http://verneri.net/yleis/neuvonta/

Toivottavasti huolenaiheet selviävät parhain päin.
Piti vaan tulla kattomaan vanhaa kirjotustaan... ei päättynyt hyvin raskaus. Rv22 keskeytys - dandywalker malforman takia. Tästä jo kohta vuosi ja edelleen tunteet nousee pintaan ja monesti.

Vastaa viestiin