nt 2,4, epatietoisuus painaa

Asun ulkomailla talla hetkella ja olin taalla ultrassa. Nt oli 2,4 ja vauvan pituus 65 mm (paa peppu). Minulle sanottiin vaan, etta rajatapaus. Olen valvonut oita ja itkeskellyt. siispa toivon apua teilta! Onko yli 2 turvotus yleista ja miksi sita tulee, jos kyseessa olisi terve vauva? Mita teen? Jatkotutkimuksiin vai ei...? APUA!

Olipa tökerö lääkäri, kun ei selittänyt tilannetta loppuun asti. Minusta voisit ottaa häneen yhteyttä ja kysyä suoraan, mitä hän sillä rajatapauksella tarkoitti.
Nämä niskapoimumittauksethan ovat sellaisia kohonneen riskin etsimisiä eikä turvotus sinällään tarkoita, että vauvalla olisi automaattisesti joku vamma. Tuolta neuvontapalstan puolelta löytyy paljonkin asiantuntijan antamia vastauksia eri turvotusarvoista, voit varmaan sieltä vertailla tilanteita omaasi...
Itse ajattelisin niin, että jos lääkäri ei ole suositellut jatkotutkimuksia, ei niihin ole syytä mennä. Jos tutkimuksia haluat, kannattaa muistaa, että istukka- ja lapsivesinäytteiden otossa on pieni keskenmenon riski (nuoremmilla äideillä kuitenkin suurempi kuin saada kromosomeiltaan poikkeava lapsi).
Voimia näihin päiviin sinulle ja kaunista kesää!

tv Sirpa
Halusin tulla kertomaan, etta vauvamme, jolla oli nt 2,4, nukkuu kehdossaa. Meille syntyi kromosomistoltaan "normaali" tytto.
terkkuja kaikille
Hei Emilia,
Paljon onnea sinulle ja koko perheelle. Oli varmaan koko raskauden ajan mielessä tuo nt tulos.Kiva, että tulit vielä linjoille ja kerroit ilouutisen.
Kaikkea hyvää sinulle ja pienelle prinsessalle.
t.Jana
Itsekin asun ulkomailla (englannissa) ja olen kasittanyt, etta riskitaulukot vaihtelevat maittain. Minulle niskapoimututkimus tehtiin 14+0 raskausviikolla, jolloin paaperamitta oli 76 mm ja niskaturvotus 2.5 mm. Riskiluvuksi sain 1:247 eli olin myos rajatapaus. Minulle myos tarjottiin jatkotutkimuksia, joista kuitenkin kieltaydyin. Laitoin nuo arvot tanne vernerin kysymyspalstalle, josta sain vastauksen, etten kyseisen laakarin taulukoiden mukaan kuulu noilla lukemilla riskiryhmaan ollenkaan. Se huojensi mieltani huomattavasti. Kavin nyt myos rakenneultrassa ja sikio oli kasvanut normaalisti. Mutta kromosomipoikkeamia siina ei tutkittu, mutta eiko poikkeaman omaavat vauvat kasva jo sikioaikana hitaammin? Laita sinakin arvosi tanne kysymyspalstalle. Vastauksen saaminen kestaa noin viikon.
voit kayda syottamassa lukemassa myos netissa olevaan nt-tulkintaan osoitteessa: www.tekay.fi.
voit kayda syottamassa lukemasi (ei lukemassa) myos netissa olevaan nt-tulkintaan osoitteessa: www.tekay.fi.

Vastaa viestiin