Olemme uusioperhe

Olemme uusioperhe johon kuuluu kehitysvammainen (keskivaikea kehitysvamma ) kohta 20 v tytär. Olen siis "äitipuoli". Taikka vara-äiti kuullostaa kuulemma paremmalta. Itsenäistyminen on parhaillaan menossa eli hän on ammatillisessa koulutuksessa ja asuu viikot koulun asuntolassa ja viikonloput kotona. Koulua on käyty kaksi vuotta ja tämä ja seuraava vuosi on vielä jäljellä.
Tulevaisuus on jännittävää ja nyt hiihtoloman jälkeen alkaa kahdeksan viikon työharjoittelu kotipaikkakunnalla ja siihen koitetaan liittää ehkä viikon tai kahden kokeiluasuminen ns. omassa kodissa. Eli tuetussa asumisessa. Asia on tyttären mielestä hiukan pelottavakin koska on niin paljon uutta taas tiedossa. Menemme jo nyt syyslomalla katselemaan paikkoja jotta asiat olisivat hiukan helpompia kohdata siiten kun tämä kauan odotettu ja hiukan pelottavakin työharjoittelu alkaa. Onneksi hänellä on kuitenkin utelias ja iloinen ja aika sopetuvakin luonne joten uskon asian sujuvan loppupelissä aika mutkattomasti. Mutta itsenäistyminen on niin tärkeä asia koska me vanhemmat emme ole ikuisia. Ja tällainen hidas eteneminen on mukava kaikkien osapuolten kannalta.
Uskomme lopullisen asumismuodon paikkakunnallamme toteutuvan kunhan näitä asioita aloitetaan ajoissa ja hartaudella suunnittelemaan.

[Huom! Tämä viesti on siirretty lakkautetulta keskustelualueelta. Alkuperäinen viesti on kirjoitettu 9.10.2007. Terveisin Vernerin verkkotoimitus.]

Vastaa viestiin