Oletteko tämmöiseen teoriaan törmänneet?

Joku nuori hoitoalan ihminen kerran minulle sanoi, että vauvoja ei saisi hoitaa kukaan muu kuin vauvan oma äiti ainoastaan ja vasta vajaan vuoden vanhoja muutkin ihmiset. Siis sellaisetkaan joilla ei ole aspergeria eikä muutakaan diagnoosia, siis taviksetkin, saavat kuulemma hoitaa vain omaa vauvaansa jos sen saavat. Mutta ainut poikkeus on kuulemma ihmiset joilla on Downin syndrooma. Hän sanoi, että Down-ihmiset on sympaattisempia kuin muut ihmiset ja että Downit on monessa asiassa jopa taviksiakin edellä ja että koska Down kykenee olemaan kaikkien ystävä, niin sen takia hän antaisi ainoastaan DOWNIN hoitaa sellaista vauvaa jota ei ole itse synnyttänyt, mutta taviksen ei eikä aspergerin, ellei ole itse kyseisen vauvan äiti tai lastenhoidon ammattilainen. Ja että Down on paras mahdollinen lastenhoitaja vieraallekin vauvalle siten että ensin hoitaa jonkun kanssa yhdessä ja sitten jopa yksin ja jopa vastasyntynyttäkin. Minäkään en uskaltaisi hoitaa vastasyntynyttä yksin ellei ole kyseessä oma vastasyntyneeni. Ihmettelen että miksi sitten Down pystyy kun kyllä vastasyntyneen hoitoon tarvitaan muutakin kuin empatiakykyä. Siihen tarvitaan myös tarkkuutta, varovaisuutta ja kykyä ymmärtää lapsen ikätason mukaisia tarpeita. Epäilen että jos Down hoitaisi yksin vastasyntynyttä niin saattas syöttää vastasyntyneelle vaikkapa karkkia tai jäätelöä. Mutta ohjattuna ja yhdessä jonkun kanssa mielestäni voi myös Down hoitaa vauvaa.

Minä itse olen hoitanut jopa 3kk ikäistä vauvaa joskus mutta en usko että sitä osaa joku Down hoitaa ainakaan yksin.

mitäs mieltä te olette tästä asiasta, että pidetään Downia jopa taviksiakin edellä olevana ja sanotaan että Down osaa hoitaa vauvaa paremmin kuin tavalliset ihmiset?

Ja se kun Down on "kaikkien ystävä" ei ole ykiselitteisesti hyvä puoli ihmisessä vaan siihen sisältyy aina omat riskinsä. Ei yleensäkään tavallinenkaan ihminen ole jokaisen ystävä vaan normaalistikin ollaan varautuneita vieraita kohtaan mutta tuttuja kohtaan avoimempia ja välittömämpiä. Monesti tuo liiallinen ystävällisyys downienkin kohdalla katsotaan käytösongelmaksi josta downeja yritetään vieroittaa pois jo lapsena. Se, että on kaikkien ystävä, on pahimmassa tapauksessa kohtalokasta ja altistaa hyväksikäytölle. Maailma ja ihmiset kun ei ole hyviä kaikki ja myös Downin pitää oppia siihen että kaikille ei ystäviä olla. Vaan on tervettä olla varovainen joittenkin ihmisten kanssa ja down saa olla välitön ja avoin perheen ja ystävien seurassa ja siten olla omalle lähipiirilleen iloksi mutta downitkin on opetettava jo lapsesta saakka olemaan kyllä kohteliaita mutta varovaisia vieraitten ihmisten kanssa.

On vastuutonta jättää kaikille ystävällinen down yksin vastasyntyneen kanssa kun hyvin mahdollista on että Down työntää vauvan pian jonkun juopon tai psykopaatin syliin ja siitä on leikki kaukana.

Vastaa viestiin