Omaishoitajan työttömyyspäiväraha

Hei! Onko kellään kokemusta, voiko saada työttömyyspäivärahaa, vaikka saisi korkeinta omaishoidotukea, mikäli vammainen lapsi on arkipäivisin koulussa keskimäärin yli 7 tuntia? Vai onko korkein omaishoidontuki aina ehdoton työttömyyspäivärahan eväämisperuste? Itse olen osa-aikaisesti töissä ja saan korkeinta omaishoidontukea, mutta aloin selvitellä asiaa, mikäli jatkossa minut lomautettaisiin tästä osapäivätyöstä. Sen verran olen saanut varmuudella selville, että pitäisi olla valmis ottamaan vastaa kokoaikaista työtä, jotta työttömyyspäiväraha olisi mahdollinen...

En tiedä hyödyttääkö vastaukseni sinua. Saan toiseksi korkeinta omaishoidontukea ja olen yksinhuoltaja. Sain silti myönteisen työmarkkinatukipäätöksen. Työmarkkinatuki on harkinnanvarainen. Normaalia kelan työttömyyskorvausta tulet kyllä tod.näk.saamaan, ja olet siihen oikeutettu, koska teet osa-aikatyötä.
Tyj:n sivuilla lukee selvästi ettei kunnan maksama omaishoidon tuki vähennä päivärahaa. Minulla on 9-vuotias erityiskoulua käyvä lapsi. Itse saan sekä työttömyyskorvausta sekä omaishoidon tukea. Ensin sain kaikkein korkeinta tukea, nyt se on vähän pienempi.
Mutta ei ole milläänlailla vaikuttanut minun tyött.korv.
Hei

Omaishoidontuki ei vaikuta ammattiliiton tai kelan maksamaan työttömyyspäivärahaan mutta TYÖMARKKINATUKEA voidaan pienentää omaishoidontuen vuoksi. Työmarkkinatuella ja työttömyyspäivärahalla on erilaiset pelisäännöt.
Eipä tä muutaman vuoden jälkeen enää auta vastata, mutta jos jotain hyödyttää niin, 9 vuotiaan vammaisen yh ja alimmat tuet ja kyllä voi kieltäytyä maksamasta työmarkkinatukea. Näin meneteltiin täällä.
Minä saan työmarkkinatukea ja olen omaishoitaja, joten tämäkin on mahdollista. Minun piti antaa TE-toimistolle selvitys siitä, että pystyn ottamaan tarjottaessa töitä vastaan. Omaishoidontuki ei pienentänyt työmarkkinatukeani.
Se riippuu käsittääkseni kahdesta asiasta:

1. Kuinka sitovaa hoitaminen on? Mikäli se ei ole tulkittavissa esteeksi kk-aikaiselle työllistymiselle, niin kyllä se on mahdollista

2. Miten maksaja suhtautuu? Kela kaiketi vähentää jonkin verran, mutta kassat kuten IAET eivät niihin pienemmissä korvausluokissa puutu. Toki palkkion suuruudesta rippuen

Vastaa viestiin