Onko tämäntyyppinen kehitysvammaisuutta?

Olen usein miettinyt tuttavani lapsesta, onko hän kehitysvammainen. En halua ottaa asiaa puheeksi, olen ajatellut, jos hän kertoo, niin kertoo.
Hänen tällä hetkellä teini-ikäinen lapsensa ensinnäkin ulkoisesti on erikoisen näköinen. Nyt puhun juuri down tyyppisistä ihmisistä. Hän ei ole aivan downin näköinen, mutta vinot silmät, erikoinen "lattea" nenä, pieni suu, erittäin lyhyt (n 140 cm pitkä), lyhyet ja pulleat raajat. Hän on myös "karvainen", eli karvaa kasvaa tietyllä tapaa joka puolella.
Hän puhuu hieman sössöttäen ja on erittäin kömpelö puheissaan, hän voi esim. jos puhumme säästä, huudahtaa "kuka voitti mestaruuden" tms. Hän raivostuu erittäin herkästi, jos asia ei mene niinkuin hän haluaa, hän raivoaa, voi sanoa pahastikin muille. Hänellä on outo tuijottava katse, ehkä jopa hieman pelottava.
Hän on aina ollut huono koulussa, ja tiedän että hän joutui jo ala-asteella erityiskouluun.
Kamalasti sanottu, mutta tietyllä tapaa hän on pelottava ja on hyvin vaivaannuttavaa olla vaikka kahdestaan hänen seurassaan.
Jos joku osaisi kertoa minulle, mistä hänen kohdallaan olisi kysymys, olen kiitollinen, ja osaisin itsekin muokata omaa käytöstäni ym sen mukaisesti.

voitko munkaa jutella

Vastaa viestiin