Päihteiden käyttö

Onko kenelläkään kokemusta erityislapsen päihteiden käytöstä?

Tänään tuli poliisilta puhelu että 15-vuotias as-piirteinen poikani oli ollut litkimässä olutta kavereidensa kanssa. Ja poika myönsi hankkivansa alkoholia itse. Onneksi sentään pojan tyttöystävä oli paikalla, joka käräytti poikani ja hänen kaverinsa poliisille.

En tiedä pitäisikö itkeä, huutaa vai raivota. En voi tajuta, että fiksu, ystävällinen ja hyvällä huumorintajulla varustettu poikani tekee tälläisiä törkeyksiä!

Pojalleni olen antanut nyt kiellot tietokoneelle, telkkarin katselu kielletty, kännykkä ja mopon avaimet otettu takavarikkoon, viikkorahakin laski. Tämä kielto tulee ainakin kestämään perjantaihin.

Ihan oikein teit.

Niin minäkin rankaisin omaa tourette tyttöäni (joka on nyt 21 ja muutti lukion jälkeen omilleensa), jos hän teki jotain väärin. Annoin arestia, viikkorahan pienensin, kevarin avaimet myös otin takavarikkon, tietsikalle ja pelikonsoleille kiellot. Nämä rangaistukset tuli esim. valehtelemisesta, tupakoinnista, juomisesta ja karkaamisesta. Voi että se oli silloin kauheeta aikaa tuo hänen yläaste aikansa.

Tyttö on ollut hyvä koulussa ja keskiarvo oli 8,8 päättötokarisa. Mutta kasiluokan aloittaessa hän syksyllä oli kadoksissa kaksi päivää. Oli ollut siis kaverinsa luona yötä, josta en tykännyt yhtään. Oli siis valehdellut kaverin äidille että pääsee yöksi. Poliisit piti sitten soittaa tytön perään. Ysiluokalla nämä karkaamiset, juomiset, valehtelut ja tupakoinnit vähentyi.

Olen siis ylpeä nykyisestä hänestä kuin siitä entisestä pahishänestä :)

Vastaa viestiin