Päivähoito loma-aikoina

Ovatko kunnat velvollisia järjestämään erityislasten päivähoitoa koulujen loma-aikoina?

hei minun vammainen on kanssa kuntouttavassa hoidossa ja haluasin että te kokeneet vastaisitte tähän viestiin . mitä tai mihin olette laittaneet vammaisen kesäajaksi. kertokaa .
Meillä ainakin oli kesällä päivähoidossa alle koulu-ikäisenä.ja eskarissa,heinäkuun päivystys aika oltiin toki poissa,koska olisi joutunut toiseen taloon.Oikeus oli myös päivähoitoon elokuunalussa ennen koulun alkua.Koulun alettua ,miköli on iltapäisisin päivähoidossa,niin mielestäni saa olla myös kesällä,mutta maksu on sitten kokopäivä maksu,tämä sovittava tietenkin johtajan kanssa.Toki isot koululaiset eivät enää kuulu tähän piiriin,vaan kuulema jonkun palvelutalon ym hoitoon ,mikäli on tarve.
Ainakin alle kouluikäinen erityislapsi,olipa hän vaikka eskarissa tai alle 7 tunnin hoidossa,saa kesällä tulla päivähoitoon..toki silloin maksua tulee koko kuukaudelta ja jos ei ole koulu-eskari aika ,niin kokopäivämaksu tulee.Monessa kunnassa supistetaan heinäkuussa,ja toivotaankin monen olevan silloin pois,samalla kannattaa miettiä viekö lastaan toiseen tarhaan ja uusien aikuisten seuraan,,,vai onko lomalla,heinäkuuhan on maksuton kuukausi jos on aloittanut ennen elokuun loppua hoidon.Päiväkodeissa on joskus iltapäivähoidossa eka ,harvemmin toka luokkalaisia erit.lapsia,ja kannattaa johtajan kanssa erikseen sopia kesän hoidosta.Isompia ei ymmärtääkseni otetakkaan päivähoidon piiriin,Siinä ei silloin auta kuin maolempien vanhempien on pidettävä lomansa peräkkäin,tai jos ei ole kuin yksi huoltaja,,,niin onko oltava vaan palkattomalla vapaalla,näin se vissiin menee.
itse juuri rustaan näitä kesälomahoitoasioita töissä...
meillä alle 10 vuotiaat kv:set saavat kesähoitoa päiväkodin kautta ja kouluikäiset sitten kv-huollon kautta. Kunnilla voi olla erilaisia käytäntöjä, mutta neuvoa pitäisi kyllä saada omalta sos.tt:ltä tai kuntoutus/palveluohjaalalta. Kunnan kehitysvammahuolto ainakin osaa neuvoa. Velvollisuus meillä hoidon järjestämiseen on, mutta olemme rajanneet sen 6 vkoon jotta lapsi saa viettää vh. 4 vko_a kesälomaa
kertokaahan lisää onko esim 8-12 v. keh.vammaisten kesähoito kunnassanne järjestetty miten, päivähoito vai vammaispuolen palveluna ja paljonko, joudutte maksamaan hoidosta? voitteko viedä myös iltavuoron ajaksi hoitoon...

Vastaa viestiin