perätilasta

haluaisin jos teillä kokemuksia vauvan perätila normaalisynnytyksesta.siis onko synnytys onnistunut normaalisti kuin lapsi ollut perätilassa syntymä hetkellä en halua leikkausta.meinaan kokeilla synnyttää normaalisti vaikka lapsi perätilassa

Mä olen synnyttänyt toisen lapsen normaalisti perätilassa alakautta. Synnytys sujui hyvin, ilman mitään ongelmia ja lapsi oli yhdeksän pisteen vauva heti syntymänsä jälkeen. Tietysti synnytys erosi esikoisen syntymästä, mikä tapahtui normaalisti pääedellä. Silloin synnytyssalissa oli vain yksi kätilö mun ja miehen lisäksi. Mutta toista perätilassa olevaa lasta synnyttäessäni, synnytystä oli hoitamassa synnytyslääkäri ja toinen oli salissa ilmeisesti uteliaisuuttaan. Tämän lisäksi salissa olivat tietysti kätilö, heitä oli itse asiassa kolme (yksi harjoittelija), ja kaksi lastenlääkäriä. Ilmeisestikin perätilasynnytykset ovat sen verran harvianisia, että kaikki kynnellekykenevät halusivat tulla tapahtumaa katsomaan. Etukäteen ajateltuna tämä oli tietysti hieman ahdistava juttu, mutta itse tilanteessa porukan määrään ei kiinnittänyt huomiota, pääasia oli saada vauva nopeasti ulos ja nopeasti se tulikin. Ponnistusaika oli alta minuutin ja muutenkin kaikki ekasta supistuksesta syntymään sujui tosi nopeasti. Tosin tämä oli toinen synnytykseni, mikä lienee vaikuttaneen siihen, että kaikki sujui niin nopeasti.

Mutta ei päätös alakautta synnyttämiseen helppo ollu. Toisaalta kyllä TUNSIN koko ajan, että se on mulle oikea tapa lapsi synnyttää ja varsinkin kun kaikki kriteerit synnytykselle täyttyivät: lantio kuvattiin ja oli riittävän iso; hyvin mennyt eka synnytys, joten motivaatio oli iso synnyttää alakautta; vauva oli alle neljä kiloa. Tietopuolella tietysti välistä iski paniikki, kun satuin löytämään kansainvälisen tutkimuksen, jossa suositeltiin leikkausta perätilavauvan synnyttämiseksi. Mutta keskustelut neuvolassa ja Kätilöopistolla eri lääkäreiden ja kätilön kanssa saivat minut vakuuttuneeksi, että alakautta on hyvä tapa synnyttää ja niinhän se sitten oli. Eli sun kannattaa luotta omiin tuntemuksiisi. Jos sinusta tuntuu, että alakautta on oikea tapa ja eikä ole mitään lääketieteellistä estettä vauva alakautta synnyttää, niin silloin kannattaa luottaa omiin tuntemuksiin. Paitsi jos odotat esikoista niin voi olla että leikkausta suositellaan muualla kuin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Tästä en ole ihan varma.

Voi olla, että vauvaasi yritetään kääntää vielä ennen syntymää, vai onko jo yritetty? Mulle tehtiin raskausviikolla 36+ ulkokäännös ja se onnistui, mutta vauva päätti kääntyä takaisin pyllyasentoon. Ulkokäännöksen teko ei sattunut, mutta ei se mukavaltakaan tuntunut.

Tsemppiä!

Vastaa viestiin