perusteluita ratsastusterapiaan

Hei!
Kehitysvammaiselle lapsellemme ollaan tekemässä kuntoutussuunnitelmaa ja toivon, että hän saisi tällä kertaa myös ratsastusterapiaa. Aikaisemmin sitä on myönnetty neljänä vuonna, mutta viimeksi kela katsoi, että fysioterapian ja musiikkiterapian tavoitteet ovat päällekkäisiä ratsastusterapian kanssa eikä myöntänyt ratsastusterapiaa, vaikka siitä selkeästi on hyötyä. Mikä neuvoksi, miten perustella tarpeeksi pätevästi ratsastusterapian tarve ja miten se eroaa fys. ja mus.terapioista?

Hei äiti!

En ole koskaan itse hakenut ratsastusterapiaa lapsellemme, mutta muistan kuulleeni, että joku olisi saanut sitä niin, että osa fysioterapiasta olisi korvattu ratsastusterapialla ja tämä määrä (esim. 20 kertaa) olisi vähennetty fysioterapiamääristä. Parhain ratkaisu olisi tietysti, että kaikilla terapioilla olisi omat kertamääränsä vuotta kohden.

Olen käyttänyt perusteluni apuna lapsemme kuntoutuksen jatkamista fysioterapian osalta fysioterapeutin kirjoittamaa fysioterapiapalautetta ja osittain olen perustellut itse.

Luulen, että olet saanut lapsesi palautteet kaikista näistä terapiamuodoista palvelujen tuottajilta. Palautteita vertaamalla toisiinsa luultavasti selviää erot eri terapioiden välillä ja siten pystyt perustelemaan ratsastusterapian tarpeellisuutta. Mikäli et ole saanut palautteita itsellesi, on sinulla oikeus vaatia ne myös itsellesi.

Terveisin Eija
kirjoitta

Vastaa viestiin