Rakenneultraääni

Jos rakenneultraäänessä näkyy, että sikiöllä on lyhyet raajat, mitä se tarkoittaa?

sain kuulla samoin ja meidän kohdalla kävi niin että lapsemme oli downi. Ei tarkoita yleisesti tod. näköisesti mutta meillä oli.
Oliko Sinulla muuta hälyttävää tietoa? Esim. niskapoimu tai verikokeita otettu, entä lapsivesipunktio, vai pelkästään lyhyet alaraajat?

Kiitos, jos vastaat vielä näihin.
valitettavasti vastasin hieman tylysti en tarkoittanut. Kuohuu vaan itsellä sillä tuon lapsen kanssa menee hermot. Meillä näkyi ainoastaan tai tutkivat pelkästi raajat. Ne olivat kuulemma huomattavasti lyhyemmät. viikot oli jo niin pitkällä ettei voinut ajatella keskeytystä. Jo ultraaja sanoi että epäilevät downia. toivon hartaasti että sinulla ei tarkoita tätä. En tosissaan halua tätä kenellekkään. Voimia sinulle epätietoisuuteen
Meillä viikolla 34 raajat olivat n. viikon jäljessäja pää oli edellä 3 viikkoa. Lapsivesipunktiossa olimme ja tulos ok, entä te?
kuinka paljon raajat olivat viikkoihin kyhyemmät?
Meilläkin oli rakenneultraäänessä jalat eri viikolla kallon ja laskettujen viikkojen suhteen. Lisäksi verikoeseula oli hälyyttänyt ja päässä oli kystia. Lapsivesipunktiossa sitten varmistui downtyttö.
Juoksin useamman kerran ultrissa pitkin raskautta ja aina painottivat sitä, että koska kyseessä on ultraajan henkilökohtainen arvio ja on kyse millimetreistä ja sen osista, ei tulos ole luotettava. Pelkkä jalkojen asento voi vääristää tulosta.
Tuulikki täyttää tänään yksitoista vuotta ja on perheemme lapsista yksi neljän joukosta. Itseasiassa ehkä helpoin lapsemme, vaikka lääkäreissä saammekin juosta muita huomattavasti tiuhempaan. Luonteeltaan Tuulikki on hyväntuulinen ja tyytväinen olemiseensa ja ehkä juuri siksi niin helppo ja ihana.
Voimia Martta sinulle tilanteesi kanssa, epätietoisuus vie niitä todella. Ja Voimia myös äitiliinille.

Vastaa viestiin