Raskauden suunnittelu ja veriryhmävasta-aineet.

Anteeksi, kun tänne odotus-palstalle kirjoitan, en oikeen tiennyt, mihin aihepiiriin tämä kuuluu.

Minulla löydettiin siis rh-veriryhmävasta-aineita (anti(D) ja anti(C)) toisen lapseni odotusaikana. Kaikki meni silloin hyvin, koska lapsi oli rh-negatiivinen, mutta vasta-aineet saattavat aiheuttaa vakaviakin ongelmia jatkossa.

Kysyisin nyt, onko täällä ketään vastaavanlaisten ongelmien kanssa painivia/painineita? Kannattaako uutta raskautta edes yrittää, vai olisiko parempi olla koskaan enää tekemättä lapsia?

Kuinka suuret ovat todennäköisyydet eri vammoihin ja sikiön/vastasyntyneen kuolemaan?

Millaisia hoitoja nykyään on? Tiedän jo verenvaihdoista ja siitä, että lapsi otetaan ulos ennenaikaisesti jos on pahoja ongelmia, sekä valohoidoista. Jostain luin, että on olemassa joku lääke (kiovig), jota on joillekin raskaana oleville annettu, kun on ollut vasta-aineita. Onko teillä tietoa/kokemusta tästä?

Kiitos, jos joltain tietoa löytyy. Ja jos ei, niin tiedättekö mistä löytyisi tietoa asiasta? Netistä olen yrittänyt tiedonmurusia etsiä, terveyskeskuksessa eivät asiasta tiedä mitään.

hei! Minulla myös tapahtui immunisoituminen 1. raskauden loppupuolella. Minulla 6 lasta, joista yksi on negatiivinen, joka ei ole tarvinut näitä punasolusiirtoja. Muissa neljässä on tehty useita joka raskaudessa. Onhan niissä omat riskinsä, mutta kaikki on hoidettu hienosti ja ovat syntyneet rv 31-36. Jos lasta haluat, mun mielestä ei kannata tämän takia jättää yrittämättä.

Vastaa viestiin