Risperdal

Heippa

Olen kohta 8v kehitysvammaisen pojan (yh)äiti.
Kehitysvammaisuus on luokiteltu keskiasteiseksi ja lisänä hänellä vielä epilepsia.
Viime kesän jälkeen pojan käytös on muuttunut radikaalisti. Josko toleranssi kaikenlaisten vastoinkäymisten, odottamisen, malttamisen suhteen on muutenkin ollut tosi matala, on se nyt kadonnut kokonaan.

Epilepsia (lievä, poissaolokohtauksia "vain") todettiin myös viime kesänä ja pidin muuttunutta käytöstä johtuvaksi epilepsiasta ja sen lääkityksestä.

Monen lääkärin kautta kierrettyämme olemme saaneet seuraavan vastauksen. Epilepsia ja sen lääkkeet eivät aiheuta lapsen ongelmia, vaan kyseessä on vain luonne ja sen särmät. (jotka nyt vain ovat tulleet esiin pojan kasvettua)

Poikani on nyt kontoutus/tutkimusjaksolla ja hänelle on aloitettu Risperdal lääkitys. Tulokset ovat lupaavia! Poika on tasaantunut kummasti eikä ole hermostunut siitä kaikesta, mistä ennen.
Loistavaa! Tätä minä odotan kun kuuta nousevaa!! Tasaisempaa poikaa, onnellisempaakin poikaa. Kai se harmittaa lastakin kun pitää kokoajan kiukutella milloin mistäkin. Toivottavasti tulevaisuus on yhtä lupaavaa kun nyt kuntoutuksessakin.

Onko täällä ketään muuta äitiä/isää, jonka lapsi käyttää Risperdalia käytösongelmiin? Jos kyllä, mitkä ovat olleet teidän kokemukset? Hyviä? Huonoja?

Kertoilkaa!

Olen 10v kehitysvammaisen tytön äiti.Tytölläni on kehitysvamman lisäksi touretteoireyhtymä ja epilepsia.Tyttäreni on käyttänyt lääkityksenä käyttäytymisongelmaan reilut kaksi vuotta risperdal lääkitystä.Se on auttanut aika paljon.Raivarit on paljon vähentynyt.Tytölläni on epilepsia myös lievä.(Poissaolokohtauksia)En ainakaan uskaltaisi lopettaa risperdal lääkitystä,koska raivarit on niin paljon vähentynyt,eikä ole ollut sivuvaikutuksia,niinkuin joillakin on ollut.
olen 8v pojan äiti jolla on ollut risperdal lääkitys käytös ongelmiin. Hän söi lääkettä noin viisi kuukautta. Lääke ei sopinut hänelle lainkaan. Ahdistukohtaukset lisääntyivät ja paniikkikohtaukset. Hän oli jatkuvasti pelokkaan näköinen ja hädissään. Hänen tilansa selvästi huononi lääkkeen avulla, vaikka raivarit jäivätkin pois muut haitat olivat suuermmat joten lopetimme lääkkeen. Aloitimme masennuslääkkeen nimeltään seronil, joka on ollut erinomainen. Hän lihosi myös erittäin rajusti risperdal lääkkeen aikana, joka loppui heti kun lääke lopetettiin. Jaksamisia teille..
Millaisia muita mahdollisia sivuvaikutuksia Risperdalilla on?
Meillä on 10v CDLS tyttö, jolle määrättiin kuukausi sitten Risperdal lääkitys ylivilkkauteen ja raivareihin pienellä annoksella.Heti seuraavana päivänä hän oli kovassa nuhassa ja aivan tokkurassa. Alkuun ajattelimme, että hän on flunssassa ja siksi kyseiset oireet.Hän saattoi nukkua alkuun vaikka koko päivän ja ilmeisesti hänen tuntoaistinsa on muuttunut, koska hän on nipistellyt vatsansa ja kaulansa niin pahasti, että osa nipistyksistä vuotaa verta ja osa on hiukan tulehtuneita.Soitin neurologille ja hän kehoitti puolittamaan annoksen niin, että puolikas tabletti annetaan aamulla ja puolikas illalla. Nuha ja tukkoisuus jatkuu,väsymys jatkuu ja samoin surumielisyys.Raivareita ei ole yhtä paljon, koska hän on yksinkertaisesti liian väsynyt ja poissaoleva.KAMALAA KATSOTTAVAA.
Tein tässä juuri päätöksen, että lopetan lääkityksen juuri nyt tänään. Entiset raivaritkin on kivampaa katseltavaa kun pelokas ja surullinen tyttö.Meillä on seurantakäynti parin viikon päästä, mutta en uskalla jatkaa sinne asti.
Tulipahan kokeiltua ja kuten kaikista kirjoituksista ilmenee, niin lääke vaikuttaa jokaisella omalla laillaan ja hyvä on jos joku saa siitä avun. Niin mekin kuvittelimme.
Katsotaan sitten mitä lääkäri ehdottaa.
Kaikille hyvää kevättä.
t.Jana


Meillä on 16 v.Down syndrooma tyttö. Hänelle määrättiin kolme viikkoa sitten Risperdal lääkitys. Työkeskuksella sanottiiin , että ei mitään vaikutusta ongelmiin. Hänellä on n. vajaan vuoden ollut vaikeita käyttäytymisongelmia, lähinnä sosiaalisen puolen alueella. Myös jumittamista ja omaehtooisuutta paljon.Ongelmat eivät ole kotiolosuhteissa vaikeita,mutta koulussa ja nyt työkeskuksessa ne tuottavat paljon harmia.
Tuntuu,että kovin väsynyt ja voimaton on tyttömme varsinkin illalla. Seitsemän aikoihin jo alkaa puhumaan,että koska mennään nukkumaan.Myös hammaslääkäri epäili,että suun alueella olisi jotakin tapahtunut.Ikenistä vuotaa verta ja keltaista sylkeä valuu suupielestä. Suu on aina vähän likaisen näköinen.
Hänellä on myös epilepsia johon menee kahta lääkettä tällä hetkellä. Toinen on vaikeaan paino-ongelmaan myös vaikuttava.Sen pitäisi vähentää ruokahaluja. Pelottaa vain miten tästä eteenpäin. Oma jaksaminen on kyllä kieltämättä lujilla.
Hei!
Jos teillä kotona asiat sujuu hyvin niin kannattaa vähän tutkistella, olisiko koulussa ja työkeskuksessa jotain ongelmia, jotka voisivat tytärtänne hermostuttaa. Meillä aikanaan pojan epilepsia puhkesi työkeskuksen aikaan, kun hän oli tunnollinen ja teki niin paljon kun vain töitä annettiin. Todennököisesti väsyi sitten liikaa. Nyt ei suostu menemään toimintakeskukseen, koska siellä ilmeni ohjaajan puolelta kiusantekoa.
Hei,
nyt on 1,5kk Risperdalin lopettamisesta ja elämä on asettunut entisiin uomiinsa, mitä käytökseen tulee. Vauhtia ja menoa riittää.Kotona lapsi on ehkä hiukan rauhallisempi, kuin koulussa, jossa taas melu tuottaa levottomuutta.Meillä kävi vaan niin ikävästi, että Risperdalista jäi silmien räpyttely ja sivulle vetäminen ja neurologi epäileekin, että lääkitys laukaisi epilepsia. Eilen olimme Lastenlinnassa uni
EEG:ssä.Vastaavia oireita ei aikaisemmin ollut, vaan alkoivat lääkityksen yhteydessä. Ensi viikolla kuulemme tulokset. Pelottaa jo nyt epilepsia lääkkeiden sivuvaikutukset, jos siihen joudumme.Tuntuu vaan niin uskomattomalta, miten kamalia sivuoireita voi tulla.
Ihanaa kesää !!
t.Jana
Moi! Voi harmi, että tuosta Risperdalista jäi tuollaisia oireita! Nuo epilepsialääkkeiden sivuvaikutukset kuulostaa kieltämättä tosi hurjilta ja kurjilta, mutta ne on käsittääksen kuitenkin hyvin yksilökohtaisia. Meillä diagnosoitiin epi tässä talvella ja lääkkeenä menee tällä hetkellä Lamictal, enkä ole huomannut mitään erityisiä sivuvaikutuksia.
Pidetään peukkuja ettei kyse olisi sittenkään epistä!
Voimia ja aurinkoista kesää!
t. Satu
Kiitos Satu !! Ei tässä auta hötkyillä ja pelätä. Kaikki järjestyy ainakin ajan kanssa.
t.Jana
Jihuuuuuuuuuuu, vastaus tuli...EI EPILEPSIAA.Risperdalin aiheuttamasta neurologisesta sivuvaikutuksesta jäänyt lihasmuistiin se silmienliike ja menee ohi sitten kun ja jos menee.Pääasia on, että ei epilepsia ja sen mukana tulevia uusia lääkkeitä ja sivuvaikutuksia.Kiitos kaikille, jotka otitte osaa tähän keskusteluun ja ihanaa kesää teille ja aurinkoisia päiviä.
t.Jana
moi. olen 26 vuotias ja käytin itse risperdalia usean vuoden kun liiallisen rasituksen takia sairastuin myös skitsofreniaan.
lääke lopetettiin minulta sivuoireiden ja huonon tehon vuoksi. nykyään syön abilify-lääkettä ja tunnen olevani järjellisesti ja henkisesti normaalien ihmisten tasolla nykyään.
Jos "on pakko syödä risperdalia, mitä keinoja estää lihominen

Vastaa viestiin