Selkokielen hyödyllisyydestä

Hei!

Haluaisin tietää, onko selkokielestä todellakin apua ja hyötyä kehitysvammaisen nuoren elämässä. Käyttääkö sitä kukaan? Tulevatko kirjat paremmin ymmärretyiksi?
Olen lukenut useinkin asiasta, mutta käytännön arjessa en ole kenenkään kuullut sitä käyttävän. Kertokaa hyvät ihmiset, missä mennään! Olen sitä miettinyt, että olisiko äitinä hyvä tietää kielen perusteista. Että olisiko siitä jotain hyötyä tulevaisuudessa, kun tuo tyttö nyt jokatapauksessa jotenkuten lukee...

tv Sirpa

Selkolehdistä ja selkokirjoista on apua valtaosalle kehitysvammaisista nuorista. Selkouutisista voi tilata ilmaisia näytenumeroita ja kokeilla, innostuuko nuori lehden lukemisesta (osoite selkouutiset@kvl.fi - lehteen voi tutustua myös netissä osoitteessa www.digipaper.fi/selkouutiset). Samoin kannattaa toimia selkokirjojen kohdalla (niitä voi lainata kirjastosta tai tilata netissä osoitteesta www.papunet.net/selko/selkokirjat). Kehitysvammaisten äänenkannattajan Leija-selkolehden voi tilata Kehitysvammaisten Tukiliitosta. Selkokielestä saa parhaan käsityksen tutustumalla Selkokeskuksen sivuihin osoitteessa www.selkokeskus.fi. Netissä olevat selkokieliset sivut on esitelty sivulla www.selko.fi.
Hei!

Tarkoitin lähinnä ihan tätä tavallista arkea ja arkista elämää. Kannattaako äitinä selkokieleen paneutua enemmänkin vai riittääkö pelkästään tällainen maalaisjärjellä yksinkertaistaminen? Ainakaan koulussa eivät tunnu kovinkaan paljoa käyttävän varsinaista selkomateriaalia... Entä aikuisten kehitysvammaisten kanssa? Käytättekö oikeasti arjessanne vaikka noita selkouutisia tms.?

tv sirpa

Vastaa viestiin