Sikiön kysta päässä

Hei.Kävin rakenneultrassa ja viikkoja on nyt 21+3.Sikiöllä todettiin kysta päässä joka on n.1cm kokoinen, muuten rakenteet ok.Onko kellään kokemuksia tästä?

hei.itselläni viikkoja 20+6 ja meidänkin vaavilla on kysta.viikko sitten olin lapsivesitutkimuksessa ja nyt tuloksia odotellaan
oli tänään 30.5 toinen ultra jossa sikiöllä todettiin kysta päässä ja kasvu oli kai jäänyt jälkeen... minut laitetaan nyt lapsivesitutkimuksiin...muuta en vielä tiedä...
Meidän esikoisella(nyt jo 8 v. ja todella terve ja fiksu tyttö) niitä oli kai useampiakin, eikä niistä ollu mitään haittaa. Joissakin tapauksissa on todettu yhteyttä vaikeaan kehitysvammaisuuteen, mutta mahdollisuus on parin prosentin luokkaa. Meille sanottiin silloin, että kystia on varmaan todella monella ihmisellä päässä, mutta niitä ei ole ennen nykyistä huipputeknologiaa huomattu eikä siksi osattu yhdistääkään mihinkään. Mutta vamman mahdollisuus on siis häviävän pieni.
Kiia hei!

Ei mitään, että laitetaan lapsivesitutkimuksiin, vaan sinun on ITSE päätettävä se, haluatko tutkimuksia vaiko et!
Lisää tietoa tutkimuksista löydät näiltä Vernerin sivuilta. (Ylälaidasta Tietoa, sitten tietoa odottajille). Lapsivesitutkimus tutkii lapsen kromosomit ja varmistaa niiden tilan. Tutkimuksessa on myös pieni keskenmenon riski.

Kysta päässä kuulostaa aina hurjalta ja tuo mukanaan huolta, mutta kuten Katariina kirjoitti, usein turhaan. Toivon sinulle kuitenkin voimia elää nämä päivät, jotka ovat sinulla edessäsi.

Ja kaikkea hyvää!

tv Sirpa
Moikka. minulla myös poika( nyt jo 8kk) jolla raskaus aikana huomattiin aivoissa molemmilla puolilla nestekystat. Lapsivesi tutkimus tehtiin, jossa ei mitään poikkeavaa...
Avoni kävi tänään (rv 38+4) ultrassa ja vauvalla todettiin kysta päässä....Lääkäri oli todennut kystan olemassaolon ja pyytänyt toista lääkäriäkin paikalle. Aikansa vauvaa tutkittuaan (oli tutkinut jotain selkäydin virtoja, sydämmen toimintaa ja kasvojen muotoja) oli jättänyt asian sikseen. Totesi vain ettei syytä huoleen...miten voi olla huolehtimatta, jos vauvalla on kysta aivoissa? Seuraavan kerran kuulemma synnytyksen jälkeen katsovat uudestaan jonkun neurokirurgin tai vastaavan toimesta. Mikähän ihme tuo kysta on?? Etsin netistä tietoa mutta en löytänyt mitään järkevää.
Kertokaa kokemuksia ja mikä ihme tuon nimi on, koska se jäi epäselväksi (voisiko olla Araknoideakysta?)
Meilläkin todettiin tänään sikiöllä kysta/kystia aivoissa. Saimme lähetteen erikoislääkärille, koska halutaan sulkea pois infektion mahdollisuus. Kuulemma yleinen löydös ja useimmiten vaaraton, mutta tutkittava silti olisi ja totta kai niin haluammekin tehdä.
n. päälle 17vuotta sitten mulla todettiin vikassa ultrassa peukalon pään kokonen kysta päässä, todettiin ettei ole vaarallinen ja lopulta oli "kuihtunut" pois, sen jälkeen ei ole ollut mitään normaalista poikkeavaa :)
Voiko aiheuttaa kysta päässä aivotoiminnan lamaantumista?ja sellasta ettei aivot toimi ja ajattelu myös hankalaa.

Vastaa viestiin