Sikiön turvotus

Löytyykö kohtalotovereita eli odottajia, joiden niskapoimu-ultrassa on sikiöltä löytynyt huomattavan suuri niskaturvotus. Meillä oli jopa 10mmm. Istukkatutkimuksen tulos oli normaalit kromosomit. Rakenneultrassa sikiö oli kuitenkin turvoksissa kokonaan toiselta puolelta, sekä keuhkoissa että vatsassa oli nestettä. Rakenteet normaalit, sydän, aivot jne. Ennuste kuitenkin erittäin huono. Päädyimme keskeytykseen rv 19.

Hei
Meillä oli myös niskaturvotusta huomattava määrä eli muistaakseni 6.4mm. Kromosomit normaalit ja rakenteet kunnossa alkuraskauden ultrissa, mutta 19 rv:lla löytyi lyhytkasvuisuus ja rv 22+6 kaikki merkit viittasivat tanatoforinen dysplasia nimiseen kuolemaan johtavaan luustosairauteen..Päädyimme keskeytykseen, jonka jälkeen tuo em.dg varmistui.
meidän raskaudessa turvotusta paljon, puhutaan jo senteistä. ei rakenteellista vikaa. raskautta jatketaan...
meillä taas turvotus 4-5 mm luokkaa, ja down-diagnoosi tuli lapsivesitutkimuksesta. Sen lisäksi epäillään lisääntynyttä tosennäköisyyttä rakennepoikkeamiiin.
Meillä 12+3 rutiiniultrassa turvotus 4,56mm ja istukkanäytteeseen jatkoon. Oltiin eilen ja turvotus oli laajentunut vatsanalueelle ja kaulalla oli lääkärin mukaan kystia (jotka sopisivat johonkin kromosomimuutokseen). Liikkui kyllä vilkkaasti. Nyt odotellaan tuloksia ja keskeytykseen tullaan päätymään mikäli löytyy vaikeita vammoja.
Meidänkin kohdalla turvotuksen osalta puhutaan jo senteistä ja kyseessä Turner-tytön odotus. Viikkoja täynnä 18. Haluamme kuitenkin antaa tälle urhealle taistelijallemme mahdollisuuden, koska mitään rakenteellista poikkeamaa ei olla havaittu. Olemme silti realisteja ja keskenmenon mahdollisuus on koko ajan läsnä ajatuksissa. Olisi kiva kuulla, miten "senttejä" kirjoittajalle kuuluu.
meillä turner tyttö menehtyi rv23+.

vaikka meillä nyt kävi noin niin haluan antaa kaikille edes sen pienen toivonrippeen. me emme koskaan luovuttaneet vaan jaksoimme toivoa parasta. se ei nyt auttanut mutta "niin kauan kun on toivoa on elämää!".
Meillä viikkoja 21, kun mentiin normaaliin ultraan eilen kurkistelemaan mitä vauvalle kuuluu. alku-ultra vk 12+6 kaikki ok, eilen koko lapsi oli yltympäriinsä aivan ihonalaisen (paksun, senteissä mitattavan) nestekerroksen peitossa. Ihmettelin kuinka mahdollista että on vielä hengissä, oli todella hurjan näköinen...
Nyt tuskastellen ja epätietoisina odotellaan lisätutkimusaikaa ja verikokeita. Outo löydös, koska kaikki rakenteet ovat kunnossa ja sydän ym. toimivat, eikä onfektioita ole ollut...
ei tiedä toivoako vai pelätäkö pahinta.
Toivon kaikkea hyvää ja onnea Ikävä yllätys -kirjoittajalle. Meidän tarinamme kuitenkin päättyi myös surullisesti. Seurannassa 21. viikolla tyttäremme sydän ei enää sykkinyt, vaikka vain viikkoa aikaisemmin sydämen syke oli ollut vahva ja rytmi normaali. Turvotus oli huomattava kautta koko kehon. Lisäksi sikiöllä oli nestettä vatsaonteloissa ja keuhkoissa.

Senttejä-kirjoittajan lailla haluan kuitenkin antaa muille vastaaville odottajille pienen toivon rippeen. Aina joskus, joku noista pienistä taistelijoista jaksaa voittaa kaikki esteet ja syntyy ylpeiden vanhempiensa onneksi. Pitää vain jaksaa toivoa.

Vaikka luonto päätti meidän odotuksemme toisin kuin olimme toivoneet, elämä kuitenkin jatkuu ja ehtä minustakin jonain päivänä tulee vielä äiti.

Voimia kaikille kohtalotovereille!
Meillä meni 2 viikkoa tuon tilanteen toteamisesta kun koitti menehtyneen lapsen synnytys 18.12.2008. Lapsi oli rv 23 mutta kooltansa vastasi rv34. Nestettä useita senttejä ympäriinsä, etenkin niskassa oli hurja turvotus. Nestettä myös vatsassa ja rintaonteloissa keuhkojen kiusana. Muuten kaikki oli edelleen ok, sydän heikkeni, syynä saattoi olla toisen jalan pahoin puristuksiin jääminen kohdussa (oli pahoin vaurioitunut).
Nimesimme pojan Sisuksi.
Sairaalahenkilökunta puhui kauniisti meille: "tätä lasta ei selvästikään ollut tarkoitettu tähän maailmaan".
Kromosomipoikkeavuuksia ei löydetty, kuten ei muutakaan syytä, ja meitä varoiteltiin olematta toivomasta liikoja ruumiinavauspöytäkirjankaan suhteen, voi olla että tämä jää (kuten tapaisensa kohtalotoverit) saamatta syytä.

Kaksi tervettä poikaa (v.02 ja 07) pitää minut elämässä kiinni ja uskon että tulemme yrittämään vielä uutta raskautta.
Voimia kohtalotovereille. Aika parantaa vaikkei pahimman murheen keskellä sitä jaksaisikaan uskoa.
Meillä nestettä vatsassa, päässä jotain vähän. Yläraajat eivät olleet kasvaneet vaikak kämmenet ja jalkapohjat ok. AIvot ja sydän ok. Mutta lapsivesi meni viikolla 29+1. Lapsi hätäsektiolla, kuoli 20 min päästä. Ensiviikolla hautajaiset. Ei tahdo kestää :(
Hurjasti voimia miccc! Aloitukseen palaten meillä niskaturvotusta "vain" reilu 3 mm, mutta NIPT testissä löytyi 21-trisomia. Nyt kovin ailahtelevin tuntein kohti raskauden puoliväliä.
Osaakohan joku vahvistaa onko tämä tila diagnoosiltaan sama kuin Hydrops fetalis? http://www.perinatology.com/conditions/Hydrops.htm
Kohtalotoveri myös täällä. Huomattavaa niskaturvotusta havaittiin UÄ-seulassa, ja se oli lisääntynyt ja levinnyt vk 16 mennessä. Trisomioita ei löytynyt, eikä vikaa sydämessä tai muissa rakenteissa. Vieläkään en tiedä valitako keskeytyksen vai jatkaako odottaen mahdollista spontaania keskenmenoa tai kohtukuolemaa, mikä on todennäköinen ennuste. Vastausta kysymykseen mikä olisi ennuste, jos vauva ehtiikin täysiaikaiseksi en ole saanut.
Hei! Meillä löytyi ultrassa rvk13 löytyi paljon turvotuksia sikiöllä :( vaikka rakenteet, sydän jne ovat normaalia paitsi pää on 1 vko pienempi kuin raskauden ikä. Istukka tehtiin odotimme vain tuloksia onko siinä krosomipoikkeus vain ei.
Oks kellään käynyt tälläin, mut syntyis terve lapsi? Onko enää toivoa? ;(
Meillä löytyi myös paljon turvotusta sikiöllä ja myöskin sydän oli kokoonsa nähden kookas :( jatkotutkimuksessa sitten selvisi että pikkuinen oli kuollut. :( rv12... odotellaan ahdistuneena täällä tuloksia että mikä ihme on mennyt pieleen ja onko jtn kromosomivikaa vai mitä on tapahtunut..
Hei, meillä todettiin rv 20+4 rakenneultrassa sikiön hydrops. Nestettä löytyi keuhko-ja vatsaontelosta. Rakenteet, lapsivedenmäärä, syke, liikkeet, istukka ym. todettu olevan kunnossa usean erikoislääkärin toimesta. Niskaturvotusta ei ole, eikä seulontatutkimuksissa mitään riskejä havaittu. Toistaiseksi infektiot ja hematologisetsyyt on saatu rajattua pois. Sikiön keuhkoista ja vatsasta tyhjennettiin nestettä rv. 21+4 sekä otettiin lapsivesinäyte joiden tuloksia odottelemme. Valitettavasti emme todennäköisesti ehdi saamaan molekyylikariotyypityksen tuloksia ennen kun meidän tulee tehdä päätös raskauden jatkosta. Tästä syystä kaikki kokemukset vastaavista tapauksista olisivat meille hyvin arvokkaita.
Ekässä ultrassa niskaturvotus:6,5 mm. Istukkatutkimeksessa löytyi Trisomia21, eli Down-sikiö. Turvotus koko sikiön vartalon ympäri ja kystät. Huonot ennusteet. Keskeytetään raskautta, rv15, rakas tyttö on liian kipeä. :( Voimia ja halauksia vanhemmille jotka ovat kokeneet vastaavaa.

Vastaa viestiin