sikiöseulontatutkimus

Osallistuin sikiöseulantaan jossa otettiin verikoe ja nt. Nyt soittivat sairaalasta ja tulos oli oööut 1:240. Mitä tämä tarkoittaa? keskiviikkona uusiin tutkimuksiin jossa otetaan lapsivedestä näyte. Onko tämä kohonnut riski vai varmuudella joku vamma? Hoitajan selostukset menivät ohi korvien, koska säikähdin niin paljon.

Hei!

1:240 tarkoittaa sitä, että jos 240 raskautta samalla riskillä olisi vierekkäin, niin yhdessä raskaudessa todennäköisesti olisi kromosomi- tms. häiriö. Eli äkkipikaa laskettuna testin perusteella riskisi saada kromosomeiltaan poikkeava lapsi on 0,42%. Kyseessä on siis riskiluku.

Nyt olet sen harkinnan edessä, haluatko otatuttaa lapsivesinäytteen. Sitä kysytään sinulta keskiviikkona. Näytteen oton keskenmenoriski on samaa luokkaa kuin tuo sinun riskilukusi (tämän Vernerisivuston mukaan 0,5-1,0%).

Toivottavasti tapaat keskiviikkona sellaisen hoitajan ja/tai lääkärin, jonka kanssa voit rauhassa pohtia tilannetta ja päättää tutkimuksista. Nämä ovat näitä mutkia, joita sikiödiagnostiikka tuo mukanaan. Joutuu valitsemaan epätietoisuuden ja riskin ottamisen väliltä.

Voimia sinulle näihin päiviin.

tv Sirpa
Kiitos hirveästi vastauksestasi. Itselleni tuli hoitajan puheista semmoinen olo että riski olisi 50 prosentin luokkaa. Sen takia hätäännyin ja halusin varmistaa asian. Nyt olo hiukan helpottui kun sai asiaan hiukan edes tarkkuutta.
elikkä en mennyt mihinkään tutkimuksiin koska pelkäsin tuota keskenmenoriskiä. useita ultria sain raskauden aikana jossa etsittiin esim. merkkejä sydänviasta. meille syntyi 20.8.11 terve tyttövauva!

Vastaa viestiin