sisarusten tasavertaisuus

Hei!
Mietityttää, voinko testamentata omaisuuden (siis asunto, ym. perusjutut, ei rikkauksia) osalle perheen lapsista? Olen pohtinut, onko väärin jättää kehitysvammainen ilman perintöä. Toisaalta, jos hän osansa perii, hyötyykö hän siitä, vai kuluuko vanhempien hiellä ja vaivalla hankkima perusomaisuus kotettuihin palvelumaksuihin ja vastaaviin? Miten nuori, kohta aikuinen oikeasti hyötyisi osuudestaan? Toki hänelle jää konkreettisia suvusta ja yhteisistä vuosista muistuttavia esineitä ja kuvia.

Entä miten käy siinä vaiheessa, kun kehitysvammainen kuolee, jos hänellä on perittyä omaisuutta. Onko hän kykenevä tekemään testamentin? Miten edunvalvoja ohjaa, kenelle se menisi? Jos ei ole testamenttia, meneekö omaisuus sitten valtiolle? Minusta olisi väärin sisaruksia kohtaan, että vanhempien vaivoin hankkima pesämuna menisikin valtiolle eikä perheen siällä.
Asia ei ole toivottavasti pian ajankohtainen mutta tulee kuitenkin aika ajoin mieleen. Onko kenelläkään kokemuksia näistä asioista?

Nostit tärkeän ja aran asian esille! Olen huomannut, ettei oikein voida ääneen puhua tästä. On vaikea sanoa, että jättäisi ikäänkuin perheen jonkun lapsen osattomaksi. Ajankohtaiseksi on tulossa meillekin. Voisiko kehitysvammaliitto muuten käsitellä sivuillaan vernerissä tätäkin teemaa?
Eikös kehitysvammaisen omaisuus mene sisarille ja heidän lapsilleen perintönä? Jos siis ei ole omia lapsia ja on sisaria...

Vastaa viestiin