Suuri niskaturvotus

Tästä piti tulla iloinen joulu. Tänään kuitenkin nt-ultrassa pieneltä löytyi turvotusta niskasta 7,7mm eli todella paljon. Toiveita ei tulevasta ole, lähinnä vaan suuria pelkoja. Löytyykö täältä muita samanlaisilla luvuilla? Pahinta on, että pieni liikkuu koko ajan ja tunnen sen. Nyt on viikko 12 menossa. Miten tästä selviää? Ahdistus on jotain käsittämätöntä.

Ensi maanantaina otetaan istukkanäyte ja tutkitaan enemmän. Joulun aika pelottaa ja hirvittää. Välillä tätä kaikkea yrittää ajatella järjellä, mutta tunteet lyövät niin täysillä yli. Tässä vaan on niin yksin, vaikka tukea löytyy.

Tuntuu niin pahalle--- : (

Hei Lumia.
En oikein tiedä antaako niskaturvotus viitteitä muihin kehitysvammaoihin kuin Down syndroomaan.
Jos tätä pelkäät voin kertoa kokemuksesta elämästä dauniaisen kanssa. Vauvana hän oli rauhallinen, nukkui ja söi oppi rintaa imemään siten että 1œ kk iässä pärjäsi ihan sillä.
Hän oli kaunis ja hellyttävä, ihan täysin täytti vauvan paikan perheessämme.
Oppi kaikkea vähän viiveellä esim. kävelemään n.1 v. ja 10 kk.
puhe tuli kouluikään mennessä sitä ennen käytetiin viittomia.
Pikkulapsena hän meni samoilla konsteilla kuin muutkin lapset oli päiväkodissa jne.
Myöhemmin ero ikäisiinsä on näkynyt selvemmin, mutta ei se hänen elämäänsä ole haitannut, olemme aina menneet hänen kanssaan kaikialle minne muutenkin mentäisiin. Emme ole ymmärtäneet häntä hävetä.
Nyt hän on 21 v. on omat harrastukset työ ja urheilu.
Tänä jouluna jälleen olemme kiitollisia että hän tuli juuri meidän perheeseen rikastuttamaan elämäämme.
Lapsenne voi olla täysin terve mutta jos ei toivon
Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua Teille ja Onnellista Uutta Vuotta sen lahjan kanssa jota odotatte ja saatte vähän myöhemmin.

Vastaa viestiin