Synnytys

Jos varmaa tietoa ei ole kromosomipoikkeamasta tai muusta niskaturvotusta aiheuttaneesta syystä, päädytäänkö silloin helpommin sektioon? Vai mennäänkö synnyttämään normaalein ohjein? Mietin, että jos lapsi on jollain tavalla heikko eikä kestä normaalisynnytyksen rasituksia.

Hei!

Meillä tiedettiin Tuulikillamme sekä kromosomipoikkeama (downin syndrooma) että sydänvika (AVSD) ja siitä huolimatta synnytys tapahtui normaalisti. Asumme Helsingissä ja synnytyssairaala tosin vaihdettiin Kätilöopistosta Naistenklinikaksi, koska hätätilassa vauva olisi voitu juoksuttaa tunneleita pitkin Lastenklinikan puolelle eikä olisi tarvinnut turvautua ambulanssiin. Ainoa ero muiden lasteni synnytyksiin oli kuitenkin vain stetoskooppi kätilön kaulassa, jotta sydän saatiin heti kuunneltua sekä se, ettei kohdunkaulan puudutusta annettu, jottei se vaikuttaisi sydämeen (vaan sen sijaan annettiin epiduraali).
Ja nyt kun oikein muistelen, niin lattialle ei suositeltu synnyttämään (niinkuin sisko oli syntynyt), vaan sängyssä ja kirkkaiden valojen palaessa.
Keisarinleikkauksessa on kuitenkin suuremmat riskit verrattuna normaaliin synnytykseen. Ja toisaalta kaikkien vauvojen vointia seurataan mahdollisimman hyvin koko synnytyksen ajan...

Meillä kaikki meni hyvin ja sain Tuulikkini vatsani päälle köllöttelemään ennen lääkärintarkastusta. Siitä tosin etukäteen varoiteltiin, että niin ei välttämättä kävisi, jos kiire tulisi, mutta meillä oli onni matkassa kaikesta huolimatta...

Hyvää jatkoa sinulle toivottaen.

Sirpa
Kiitos, Sirpa! Kätilöopistolta minäkin olen ajatellut vaihtaa Naistenklinikalle (kun en nyt Haikaranpesään kuitenkaan pääse), jos vaikka joutuisi sydänleikkaukseen tms. Kai minussa alkaa leijonaemo nostaa päätään, ei haluaisi mitään ylimääräisiä riskejä vauvalle, jolla voi lähtökohtaisesti olla enemmän haasteita matkassa. Tai sitten ei, sen näemme muutaman kuukauden päästä :-) .

Vastaa viestiin