Tahattomasti lapseton + odottamaton plussaaminen

Yritimme exän kanssa lasta 7 vuotta (3 x IVF, 2 x inseminaatio, endo leikattu x 2). Erosimme reilu vuosi sitten.

Plussasin tänään aivan yllättäen, ja olen vieläkin ihan shokissa! Juu, ei ole käytetty ehkäisyä (vakiparisuhde, ja pidin tuota lapsettomuushistoriaa tarpeeksi luotettavana "ehkäisynä"). Ajoitus ei ole paras mahdollinen, olen pätkätöissä, emme asu yhdessä ja mulla on iso asuntolaina. Pärjään kyllä yksinkin lapsen kanssa, jos niin käy, mutta nyt hirvittää aivan järjettömästi. Olen ihan typertynyt, järkyttynyt ja iloinen.
Pelkään että raskaus menee heti kesken, on tuulimunaraskaus, kenelle uskallan kertoa (miehelle? missä vaiheessa?..) kun kuitenkin olen jo itse varautumassa pettymään. Pomolle kerroin heti, kun lähdin heti aamusta lääkäriin.

Toki tämä lapsi, jos selviää, on toivottu ja rakastettu, vaikkakaan ei suunniteltu. Olin ihan luovuttanut, valmistauduin että yritän adoptio- tai sijaisvanhemmaksi jossain vaiheessa..

Niin se elämä vie ja yllättää. Mitähän teille kuuluu nyt?

Lapsettomuushistoria on sitten ehkä kuitenkin liittynyt jotenkin myös miehen ja sinun yhteensopivuuteen. Tai sitten ei, ehkä tässä sinulla oli taas yksi "kun lakkasin yrittämästä...." -kertomus.

Sanoisin onneksi olkoon, mutta kun viestisi on aika vanha enkä tiedä mitä nyt kuuluu, en sano. Toivon että kaikki on hyvin!

Vastaa viestiin