täysikäisyys

Moro vaan kaikille.

Ollaan ihan ulalla tosta edunvalvonta-asiasta. Anna täyttää marraskuussa 18 vuotta ja on kotona asuva erittäin vaikeasti kehitysvammainen lapsemme. Kela pyysi, että Annalle pitää tehdä oma tili jonne eläke maksetaan. Pankki sanoi että on saatava jostain päätös, että saamme käyttöoikeuden tiliin. Mitä kaikkia lippuja ja lappuja on tehtävä jotta saisimme käyttöoikeuden Annan tilille? Tarvitseeko meidän pitää kirjanpitoa johon jokainen esim. sukan tai maitopurkin osto on kirjattava?

Hei äiti ja isä!

Samojen kysymyksien edessä olimme itse vanhimman poikamme täyttäessä 18 v.. Meidän perheessä on 2 täysi-ikäistä
frax poikaa. Pohdittiin edenvalvonta asiota kysyimme neuvoa asiantuntijoilta kuinka ratkaista asia, kun pojat täytti 18 v...
Saimme kaikilta saman suuntaisen ohjeen virallinen edunvalvonta kannattaa harkita tarkoin siinnä pitää kuittien kanssa pelata tuo lisää työtä jo olemassa olevaan papien pyöritykseen. Myö saatiin molemmilta pojilta lupa hoitaa heidän asioita laskujen maksut. ym. viralliseten asioitten suhteen. Kerrottiin pojille mitä kaikkea se pitää sisälllä kun hoidamme heidän etuja ja niinhän sitä on tehty jo ennen 18 vuotta. Eläkkeen maksut ratkaistiin avasimme molemmille pojille aikoinaan 2 tiliä. toiselle menee eläkkeet ja kaikki muut tulot ja toiselle tilille otettiin molemmille pankkikortit, johon siirämme tarvittaviin menoihin rahaa. Toinen pojistamme asuu kotoa poi hänen kanssa käydään kauppaa siat hoitamassa hänen kanssa on opeteltu pankkikortin käyttö hänellä salasana tallella mukana jos ei aina muista. Korttitilillä on ainoastaan kulutus summa rahaa . On toiminut hyvin. Meillä vanhemmilla on molempienpoikien tileihin käyttöoikeus. Tilit avattiin yhdessä poikien kanssa pankissa. Omat pankkitunnuksethan voi ottaa myö aikanaan ratkaistiin poikien rahaasioitten hoito tehdään vanhempien tunnuksilla. Tänä päivänä ottaisin heille omat asiointi tunnukset, niillähän jo sairaanhoito maailmassa käyttöä. Omilla pankkitunnuksilla pääsee lukemaan mein sairaanhoitopiirissä omia sos./terveydebhoit. papeita, vaatii henkilökohtaisen pankkitunnuksen. Kaikkihan kannattaa tehdä kirjallisena kun aikuisen kehitysvammaisen asioita rupee hoitamaan omaisenakin.

Toivottavasti saitte jotain apua !

Terv äiti asioittenhoitaja

Vastaa viestiin