Toive lapsesta

Hei. Meillä on kolme lasta, joista yksi on kehitysvammainen. Olisin toivonut vielä perheenlisäystä, mutta en kestakaikkiaan uskalla yrittää raskautta.
Aina, kun päätämme lopettaa ehkäisyn, alan näkemään painajaisia uudesta erityislapsen äidin taipaleesta. Olen ajatellut että olen kolmen äiti ja se riittää. Silti vauvauutiset särähtää aina korvaan ja neljän vuoden päästä häämöttävä 40- vuoden ikä ahdistaa.
En tiedä mitä meidän pitäisi tehdä...

Hei,

Minulla oli kaksi lasta, joista teini kehitysvammainen. Toimin omaishoitajana. Mieheni halusi saada vielä lapsen. Hän varasi soittoajan Norio-keskuksen perinnöllisyys neuvontaan ja kävimme yhdessä puhelimessa läpi kaikki raskauteen liittyvät riskit.

Olin yli 40v kun kuopus syntyi. Hän on kehittynyt ikätasoisesti, eikä ongelmia ole esiintynyt. Raskausaika kyllä täyttyi peloista ja kävin myös yksityisellä lääkärillä, kun koin etten saanut neuvolasta tarpeeksi tukea. Raskautta piilottelin, kun pelkäsin ihmisten kommentteja.

Nyt vähän voi jo naureskella omille peloilleen. Raskaus oli ahdistavaa aikaa pelkojen vuoksi. En kuitenkaan voisi olla onnellisempi, että lähdettiin tähän vielä. Kuopus on täydellinen vauva!
Ikiaiti, kiitos kun jaoit tarinasi! :)

Vastaa viestiin