Vammaisten lasten vanhempien chat?

Hei! Onko kenelläkään mitään tietoa, löytyykö jostain vammaisten lasten vanhemmille tarkoitettua chat-palstaa? Välillä olisi ihan kiva "keskustella" ihan "on-line" jonkun kanssa, joka on suurin piirtein "samassa veneessä"? Ja vielä toinen kysymys, miten pidätte yllä omaa jaksamistanne eli mikä on se "juttu", josta saatte voimia arjen pyöritykseen ja vammaisen lapsen hoitoon?

Hei!

En osaa kertoa chat-palstasta, seuraan enemmänkin näitä keskustelupalstoja hieman hitaammalla tempolla. Käyn työssä, joten aikaa ei juuri päivisin ole ja muun vapaa-ajan täyttää muut kuviot.

Perheessämme on kouluikäinen kehitysvammainen. Omaa jaksamistani on auttanut säännöllinen elämänrytmi. Yritän nukkua säännöllisesti ja pyrimme pitämään päiväjärjestystä yllä. Tietysti työssä- ja koulunkäynti rytmittävätkin päiviä. Meille molelmmille vanhemmille on tärkeää myös oma aika: molemmilla on liikunnallinen harrastus, jolloin pääsemme vuorotellen "tuulettumaan" kodin ulkopuolelle. Yritämme järjestää myös yhteistä aikaa: viikonloppu pois kotoa, lapsi hyvässä hoidossa silloin auttaa kummasti jaksamaan.

Jaksamiseeni vaikuttaa myös se, että koetan hakea jokaiseen päivään jonkun hyvän hetken. Se heti on vaikka aamuisin heräävän lapseni hymy, auringon paiste tai pilvien lento taivaalla, se että, elämä rullaa arjessa, on ihmisiä joiden kanssa voi vaihtaa muutaman sanan, tai useammankin.

Kannattaa etsiä ja käyttää niitä palveluita, joista oma perhe voi saada helpostusta arjen pyörittämiseen. Joskus asioiden eteenpäin vieminen voi olla melkoista taistelua, mutta kannattaa yrittää. Meillä helpotti aikanaan jo pelkkä tieto siitä, että tilapäishoitoa voidaan käyttää. Voisitko pyytää asuinkuntasi vammaispalveluista vastaavaa henkilöä kertomaan eri vaihtoehdoista?
Meillä myös käytössä tilapäishoito, ja järjestyy niinkin ihanalla tavalla, kuin mummo hoitaa kerran kuussa viikonlopun. Tämä auttaa paljon!
"ylimääräiset" kotityöt kuten silittäminen jne. olen jättänyt suosiolla ja siitä en suostu potemaan huonoa omaatuntoa, enemmän rentoutusta, että jaksaa!! Olen lasten kanssa kotona vielä-> saas nähdä miten sitten kun työ elämä edessä, niin jaksamisen kanssa käy. . .
Hei,
Suomi24 Chatissa löytyy seuraavanlaisia: Äidit ja isät, Yhteisöt-linkin alta löytyy vammaiset ( ehkä tarkoitettu vammaisille itselleen?) ja Tukikeskustelu ( kun ei jaksa ).
On totta, että olisi kiva joskus vaihaa ajatuksia lähes samassa tilanteessa olevien kanssa. Tallaiset keskustelupalstat on hyviö, mutta chatissa on joku ihminen ihan oikeasti läsnä, ihan "langan" päässä. Saa uusia tuttuja ja vaikka meili- ja muitakin ystäviä.
Itse olen aikanaan löytänyt puolison ( ihan vahingossa ) chatin kautta ;)
Minulla on kaksi perinnöllisesti kehitysvammaista lasta, joten se arjen pyöritys ON välillä raskasta.
Voimia saa toiselta aikuiselta, töistä ja lapsista. Mutta eihän se tietysti aina riitä. Toisen tehdessä vuorotyötä on välillä niin yksin.
Oletkos käynyt koskaan Jaatis postissa,voit tilata jaatispostin omalle sähköpostillesi,mene ensin sivulle Jaatinen,siellä voit vaihtaa kokemuksia ym muiden samassa veneessä olijoiden kanssa!!!!!!
Suosittelen uutta kirjaa Rajojen rikkojat - kotikuntoutus nuorten elämäntarinoissa (karvonen 2015, Väyläkirjat).

Vastaa viestiin