Vanhempien oikeuksista

Edunvalvoja ei anna minkäänlaista tietoa poikamme menoista/tuloista/varoista meille vanhemmille. Olemme huolissamme, koska pojallamme ei tunnu enää olevan rahaa yhtään mihinkään. Tällä hetkellä hän saa 2x10 viikossa ja se on niin vähän, että hän ei voi spontaanisti osallistua tai lähteä mihinkään, eikä pysty juuri koskaan hoitamaan ostoksia maksukortillaan. Hän on erittäin sosiaalinen ja käy mielellään jääkiekko-ym.peleissä, tapahtumissa, konserteissa, elokuvissa ja jne. Emme ole saaneet tietoa asuntolassa asumisen kustannuksista, emmekä näin ollen pysty arvioimaan asumisvaihtoehtoja. Aiemmin hän on asunut omassa vuokra-asunnossa toisessa kunnassa ja huolehti raha-asiansa itse, maksaen mm. laskunsa verkkopankissa! Tätä nykyä hän asuu kotikunnassaan "pakotettuna" asuntolassa, koska oma kunta ei suostunut järjestämään vastaavaa palvelua edellisen asumispalvelun päätyttyä. Kuinka voimme vanhempina olla mukana ajamassa hänen etuaan ellemme saa mitään tietoja? Mitkä ovat siis oikeutemme vanhempina?

Hei Mamma!

Teidän kannattaa hakea muutosta edunvalvontaan eli hakekaa itsellenne edunvalvontaa. Se on paras tapa saada tietoa oman lapsen raha-asioista. Virallinen edunvalvoja ei ole anna näitä tietoja vanhemmille.

Toinen mahdollisuus voisi olla se, että pyytää edunvalvojaksi (ellette itse halua alkaa edunvalvojaksi) sukulaista tai hyvää ystävää. Tällaisella edunvalvojalla olisi todennäköisesti enemmän aikaa paneutua päämiehen asioihin ja tehdä yhteistyötä myös vanhempien kanssa.
Omasta kokemuksesta voin sanoa että vaikka haette edunvalvonan itselle.
ette tule saamaan sitä koska poika asuu kunnan asuntolassa.
pojalenne kuuluu käyttörahaa 80.00€ kk
jos on eläkeen saaja normaali käytäntö ryhmäkodissa asuessa.
lapseni asuu kotona hänellä on rahaliikenteen edunvalvoja en ole saanut häneltä mitään tietoa varoista.
kaiken huipuksi hän on tekeytynyt virkaholjoojaksi että sairaala tiedot menee hänelle

häneltä kysytään lupa leikauksille joihin on vastannut ei ole muutosta tapahtunut
joten vaikeasti liikuntavammainen lapseni jäi peijaksessa ilman hoitoa.
otin lakimiehen joka on viemässä asiaa oikeuteen
vetäkää siittä sit huumoria

Vastaa viestiin