vauvan pään hakkaaminen

Vauvamme alkoi hakata näkyvästi päätään joka paikkaan yhdeksän kuukauden ikäisenä, samoihin aikoihin kun alkoi konttaamaan. Pinnasängyn puolat, seinät, jopa ihmisetkin kelpaavat, kaikki, mihin vain päätään saa nyökytellä niin että kumisee.. Muuten lapsi vaikuttaa hyvinvoivalta ja terveeltä sekä huomiokykyiseltä, ehkä hieman itkuinen välillä on. Perhetilanteemme on ollut rauhaton kaiken aikaa ja tämän asian seurauksena isäänsä vauva näkee nyt tosi vähän. Tuntuukin välillä siltä kuin pään hakkaaminen olisi tähänkin asiaan yhteydessä, vauva on kuitenkin oppinut tuntemaan isänsä hyvin ja varmasti osaa jo kaivata tätä. Nyt olemme jo kovin huolissamme tästä tavaksi muuttuneesta "leikistä", onko se mahdollisesti jokin neurologisen häiriön kaltainen ongelma tai ahdistusreaktio? Jopa eroahdistus? Mitä mieltä olette? Aion soittaa kyllä neuvolaan tästä ja menemmekin sinne piakkoin. Mutta olisi hyvä kuulla jos jollakulla olisi jotakin asiaa valaisevaa tietoa.

tutulta kulostaa meillä lapsi on downi ja hakkaa päätään sängyn laitoihin niin että talo raikaa. yöllä on kuin joku rakentaisi. minulle sanottiin että voi olla alkavaa epilepsiaa tai sitten vaan vammaisten tapa. älä ole huolissasi jos lapsesi ei muuten ole vammainen on vaan turhautunut jos sinulla ei ole piisalle aikaa keskittyä häneen. vaistoaa stressisi . vammaisella se on eri asia. nauti kesästä.
Kiitos vastauksesta. Vaikka vauva on iloinen ja osallistuva ja hoksottimet pelaa hyvin, niin silti ongelmat tuntuvat pahenevan ainakin tällä hetkellä, sillä nyt on sellaistakin jo että vauva ei nukkuisi päiväunia. Nukkui puoli tuntia tänään ja eilen päivällä. On tuskallista kun vauva vaatii koko ajan vierelleen jonkun, eli toisin sanoen äidin,vaikka on kotityötkin jonkun ehdittävä tekemään. Ja vaikka muutkin hetken välillä ehtivät tätä katsomaan, ei tästä älyttömästä vaatimisesta tule silti loppua. Oltava jatkuvasti näköpiirissä jonkun kanssa ja äitiä etsitään ensimmäisenä. Kello on nyt puoli yksitoista illalla kohta ja vauva parkuu sängyssään kun ei jaksa enää..tällä hetkellä ainakin ajattelen eniten jotakin tarkkaavaisuushäiriötä ja epäilys pahenee koko ajan. Lääkäri meillä on kuun lopulla.
meillä on tämän vammaisen jälkeen symtynyt terve poika ja hän on tuhat kertaa vaativampi. nyt puoli vuotta ja vaatii joka sekuntti minut näköpiiriinsä. ei nuku kuin 5 min pätkiä syö huonosti raivoaa mesuaa sängyssä käytin lääkärissä ja lääkäri nauroi että ei löydä mitään muuta kuin että haluaa olla äitinsä kanssa. nämä ovat kuule nykyajan lapsia ja VAATIVIA. kyllä siinä pinna palaa itseltä mutta en usko että vauvallasi on mitään vikaa. saat sen selville jos olet hänen kanssaan leikit ja pidät lähellä annat lämpöä siinä huomaaat miten vauvasi reagoi. itse luulin korvia ym. itään ei löytänyt siis hänellä ei ole mikään hätä kun vaan näkee jonku koko ajan. pärjäile ja hae apu ajoissa sillä väsyneenä ei jaksa ja sitä ei tarvitse hävetä.
Hei!
Hyvä, että sinulla on tulossa lääkärinaika. Itse en ainakaan uskaltaisi jäädä odottelemaan, onko kyse "leikistä" tai eroahdistuksesta tms. Jos se on näitä, niin ainakin on turvallisemmalla mielellä, kun asia on tutkittu. Oletko muuten käyttänyt ns konttauskypärää vaimentamaan iskuja?
Voimia sinulle arkeen ja hyvää kesää t. erityislapsen äiti
Hei,
Kannattaa tutkia asia, teidän kaikkien kannalta. Jotkut kehitysvammaisuuden lajit sisältävät esim tuon mainitun piirteen ( mm. Fragile-X).

Aurinkoa kesäpäiviinne :)

Vastaa viestiin