Voiko kehitysvammainen olla kummi?

Voiko kehitysvammainen olla kummi? onko jollakin kokemusta siitä?

Varman tiedon saat soittamalla oman seurakuntasi kirkkoherran virastoon, mutta käsittääkseni voi, jos hän on käynyt rippikoulun ja konfirmoitu.
Mieheni isosisko on kehitysvammainen ja yhtenä kummina esikoisellemme. Kukaan ei missään vaiheessa edes ihmetellyt valintaamme. Eikä kyllä itselleni edes tullut mieleen miksi se ei voisi mahdollista olla...
Osaako hän hoitaa kummin tehtäviä?
Nimim kiinnostunut,
kehitysvammaisella on oikeus normaaliin elämään ja normaaleihin asioihin ja esim Downin syndroomaa sairastava on ensisijaisesti ihminen siinä missä kuka vaan ja vasta toissijaisesti joku down. Uskon, että kyllä kehitysvammainenkin osaa hoitaa kummin tehtäviä ja osallistua lapsen kristilliseen kasvatukseen ja olla lapselle tärkeä ja läheinen aikuinen. ja erilaisuushan rikastuttaa elämää! ja kehitysvammainen osallistumassa lapsen kasvatukseen on hieno kokemus ja muista, että kehitysvammaisia pitää kohdella tasa-arvoisesti vammattomiin nähden. keh.vamm tarvitsee apua ja tukea mutta on silti ihminen siinä missä muutkin.
Voi toki toimia kummina. Riippuu ihmisestä, "hoitaako kummin tehtäviä" vai ei, eihän kaikki vammattomat kummitkaan pidä huolta lapsen hengellisestä kasvusta. Ihminen, jolla on kehitysvamma, on ihan yhtä täyspainoinen yhteiskunnan jäsen siinä, missä muutkin.
omaslle terveelle lapselleni en kyllä voisi kuvitella laittaa kehitysvammaista sillä lapsemme ovat nähneet sitäkin puolta riittämiin. Sillä itsellämme on juuri sellainen eik' ihan sielt'ä helpoimmasta päästä.
Miksi ihmiset puhuu kehitysvammaisista lapsistaan kuin he olisivat joitain esineitä tai objekteja?? "Itsellämme on sellainen"... Noin puhuttaessa minä ainakin puhun vaikkapa keskuspölynimurista. Keihitysvammaiset ovat perheen täysvaltaisia jäseniä oma kykynsä ja taitonsa mukaan. Puhukaamme heistä kuten muista. Kannattaa aina muistaa että terve lapsi voi huomenna olla vammainen!!!
Hyvä "vierailija", onkohan noin että ryvet nyt itsesäälissä ja syvällä siellä. On todella kauheaa luettavaa nuo sinun juttusi. Laittaa miettimään, että onkohan kaikki ihan kohdallaan nyt sinun ajatusmaailmassa kun noin puhut omasta lapsestasi näillä palstoilla.Hae ihmeessä apua!!!
Minun mielestäni kehitysvammainen voi olla kummi siinä missä muutkin, voipa olla että hän ottautuu tähän tehtävään ehkä paremminkin kuin joku "tavis" kummi. Ja ajatelkaa mikä luottamuksen osoitus se on kehitysvammaista kohtaan.
Iloista syksyn odotusta kaikille.
moi kiinnostunut.Mä oon lievästi kehitysvammainen ja oon jo kahden lapsen kummi.Minulle on todella tärkeää että sain tulla 2 lapsen kummiksi.
kummiuteen tarvitsee olla rippikoulun käynyt ja seurakunnan jäsen. eli voi olla :)
Voi olla ja suosittelen. Oma kummini on kehitysvammainen, ja ollut lapsesta saakka ihan ykkönen miun silmissä.

ja vierailijalle sanoisin myös, että vaikutat aika masentuneelta (mikäli juttusi on ihan tosia) ja tuntuu, että et ole hyväksynyt vammaisuutta osana teidän elämäänne. oletko käynyt sopeutumisvalmennuksissa tai voisitko kuvitella hakeutuvasi sellaiselle? entä masenuksen hoito yleensä?

Vastaa viestiin