Voiko terveen syntyneen lapsen antaa pois?

Olen 15 vuotias ja poikaystäväni on 13v. Meille sattui pieni vahinko kun kondoomi meni puhki yhdynnässä.
Olen ottanut jälkiehkäisy pillerin ja käynyt lääkärissä. Mutta siellä todettiin että pilleri ei välttämättä auta.
En halua tehdä aborttia ja synnytys olisi ainoa vaihtoehto.
Voiko syntyneen lapsen antaa pois?
Koska en pystyisi tässä iässä itse sitä kasvattamaan, enkä antamaan sille hyvää lapsuutta.
Mitkä olisivat hyviä keinoja antaa lapsi laillisesti esim jollekkin perheelle missä nainen ei voi saada omaa lasta?

Hei odottaja!

Olen aikanani minäkin pohtinut laillasi eitoivotun raskauden edessä. En missään nimessä hyväksynyt aborttia itselleni vaihtoehdoksi. Lisäksi suvussamme oli perhe, joka kärsi lapsettomuudesta ja pohdin antavani lapsen heille...
Kyllä lapsen voi antaa pois. Asiasta voi neuvotella paikallisen sosiaalityöntekijän kanssa lähempänä synnytystä. Myös synnytyssairaalan sosiaalityöntekijä voi auttaa asiassa.
Itse kuitenkin sisareni ympäripuhumana tein abortin ja näin jälkikäteen olen enemmän kuin tyytyväinen tapahtuneesta. Raskaus on niin pitkä ja synnytys sen verran rankka kokemus, että lahjoitusperiaatteella siihen ei mielestäni kannata lähteä. Lisäksi kaikesta huolimatta asia jää painamaan koko loppuiäksi. En kiellä, etteikö aborttikin jäisi, mutta aivan eri tavalla.
Jos sinulla vain mitenkään on aikaa vielä jäljellä, suosittelen vakavasti pohtimaan asiaa!
Olet nyt astumassa aikuisuuden kynnykselle ja sinun on otettava vastuu tapahtumista. Mitä mieltä poikaystäväsi on asiasta? Tässä on nyt kysymys hänestäkin.
Kaikkea hyvää sinulle ja rohkeutta tehdä itsellesi oikeita päätöksiä. Ja voimia myös, sillä niitä sinä nyt tarvitset!
Moikka!

Pohdintasi tästä aiheesta osoittaa kyllä vastuuntuntoa. Olen itse ollut tilanteessa, jossa sinun tavallasi LUULIN olevani raskaana. Silloin mielessä risteilevät monet tunteet ja ajatukset, mutta muista myös, että raskauden alkaminen yleensäkin on onnen kauppaa, jossa arpa harvoin osuu kohdalle ja raskaus alkaa, saati sitten kun olet ottanut jälkiehkäisyä. Jälkiehkäisy ei ole varma keino, muttei vaikutus mitenkään mitätönkään ole.

Nimimerkin "äiti" kommentin kirjoittaja on itse kokenut saman ja hänen kantansa on siinä mielessä varmasti totuudenmukainen. Ise ajattelen kuitenkin tavallaan kanssasi samalla tavalla: elämä on lahja ja vaikket voisikaan antaa lapselle kasvuympäristöä, annat hänelle silti elämän.

Sinun on kuitenkin mielestäni tarkaan pohdittava sitä, mitä lapsen pois antaminen tarkoittaa. Sinä et olisi enää hänen äitinsä, eikä sinulla olisi oikeuksia häneen. Itse tunnen vaikeaksi tilanteen, jossa lapsi asuisi lähellä, ehkä jopa tietäisit, missä hän asuu, mutta hän ei kuitenkaan enää olisi minun. Lapseen kehittyy tunneside, vaikkei hänen kanssaan eläisikään syntymän jälkeen. Jaksatko itse nähdä lapsen pois antamisen jälkeen? Useinhan lapsi kyllä päätyy kauas eikä biologisella äidillä taida olla oikeutta lasta koskeviin tietoihin enää luovutuksen jälkeen.

Pohdi myös sitä, miksi pidät aborttia huonona vaihtoehtona juuri sinun tilanteessasi. Mikä sitä puoltaa, mikä on vastaan? Lapsi vaatii paljon ja on hienoa, että haluat antaa lapselle elämän. Muista, että sinun on kuitenkin ajateltava myös itseäsi.
Asian pohtiminen on jo sinänsä raskasta, joten sinun kannattaa ehdottomasti jakaa asia jonkun kanssa. Tsemppiä!

Vastaa viestiin