Ystävyys

Tunnen erään nuoren naisen, 23-vuotiaan jolla on Aspergerin syndrooma. Hän on osittain joiltakin taidoiltaan lievästi kehitysvammaisen tasolla ja hänellä on myös ollut mielenterveysongelmia. Hän on hyvin aktiivinen vapaa-ajalla ja on myös politiikasta kiinnostunut ja kokoomusnuori.

Tämä tyttö pitää hyvin paljon eräästä poliitikosta, joka on 56-vuotias mieshenkilö. Hän taitaa olla vähän ihastunutkin siihen mieheen. Hän laittelee viestejä hänelle, on laitellut sähköpostia, tekstiviestejä ja kirjeitä ja soitellutkin ja sanoo olevansa sen miehen ystävä. Mies vastaili hänelle hänen sähköposteihinsa mutta nyt ei ole vastaillut pitkiin aikoihin. Se harmittaa tyttöä kovasti. Tyttö kertoi, että kun hän on laittanut netin kautta kortteja hänelle, niin niistä korteista tulee ilmoitus sähköpostiin jos vastaanottaja on ne lukenut. Mutta semmoista ilmoitusta ei niistä korteista ole tullut ja luultavasti hän ei lue enää niitä eikä sähköpostejakaan.

Tyttö soitti kerran sille miehelle ja mies oli vihainen kun tyttö oli laitellut hänelle tekstiviestejä puhelimeen ja puhelin oli mennyt tukkon. Mutta tyttö pyysi anteeksi sitä ja mies sanoi, että hänellä ei ole mitään tyttöä vastaan ja että hän antaa anteeksi. Hän lupasi myös lukea kirjeen, jonka tyttö lähetti hänelle.

Se oli tytölle helpotus, että se mies ei inhoa häntä vaan on antanut anteeksi. Mutta häntä harmittaa kovasti kun ei ole saanut vastausta sähköposteihin.Hyvissä väleissä tyttö muuten sen miehen kanssa on ja mies myötäelää mukana hänen asioissaan jos hän puolueen tilaisuuksissa miehelle asioistaan kertoo. Muutenkin hän tervehtii tyttöä melkeimpä heti ensimmäisenä aina kun joku kokoomuksen tilaisuus alkaa.

Onko teillä muilla kokemuksia Asperger-nuorista tai muuten erityisnuorista, joilla on samanlaista innostusta ihmisiin kuin tällä tytöllä?

Vastaa viestiin