Korkea hCBVKMoM ja kova huoli

Kysymys 

Hei, olen todella huolissani poikkeavista veriarvoista, vaikka en "jäänyt kiinni" yhdistelmäseulassa (down-riskiluku 1:1134, nt 1,3mm, normaali paino ja ikää 34). Kuitenkin hCBV 148, hCBVKMoM 3,05 ja PAPPAkMoM 0,78 rv 11 (10+). Etenkin tuo kolminkertainen hCBVKMoM huolestuttaa. Eikö se viittaa jo selvästi trisomia 21, koska tutkimuskirjallisuudessa jo yli 2 arvot luokitellaan poikkeuksellisen korkeiksi?

Mistä muusta voi olla kysymys yksösraskaudessa? Aiemmassa normaalisti sujuneessa raskaudessani arvot olivat normaalit, hCG jopa alakanttiin. En kuitenkaan pääse jatkotutkimuksiin koska riskiluku alle 1:250. Epävarmuus on raastavaa.

Vastaus 

Hei,

Valitettavasti emme voi vastata tällä hetkellä raskauteen liittyviin kysymyksiin, koska meillä ei ole asiantuntijalääkäriä käytettävissä. 

Suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan neuvolanne terveydenhoitajaan. Hänen kanssaan voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Keskustelu terveydenhoitajan kanssa varmasti helpottaa oloasi. 
Riskiarvoista voi sanoa sen verran, että jos riskiarvo on 1:250, silloin on 0,40 prosentin todennäköisyys, että sikiöllä on kromosomipoikkeavuus. Eli todennäköisyys on hyvin pieni, vaikka se voi tuntua lukujen valossa suurelta. 

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!